Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
20 Yıllık Çalışma Sonuç Verdi: Antimadde Atomunun Boyu Ölçüldü
20 yıldır süren çalışmalar meyvesini verdi ve Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi laboratuvarında antimaddenin boyu ölçüldü.
Bu başarı, antimadde teknolojisinin tamamen başka bir boyuta ulaştığının göstergesi. 20 yıldır devam eden çalışma, CERN’in antimadde ekibi tarafından sürdürülüyordu. .
Web Tekno'dan Erkan Öztürk'ün haberine göre; çalışmanın temelinde normal hidrojen ile antihidrojen atomlarından elde edilen verilerin karşılaştırılması yatıyor.
Bilim insanları, lazer ışınlarını antihidojene gönderiyor ve ışığın spektrumunu ölçüyorlar. Aynı işlemi hidrojene de yaparak elde edilen tüm verileri karşılaştırıyorlar.
Geçtiğimiz 20 yıl boyunca her 15 dakikada bir olmak üzere, toplamda 25 bin antihidrojen atomu oluşturuldu
Fakat bunların yalnızca 14 tanesinin ölçümü yapılabildi.
'Bir hayal gerçekleşti, fizik dünyasında yeni bir dal açılıyor'
ALPHA programı sözcüsü Jeffrey Hangst, bu teknolojinin günümüzde başka bir boyuta ulaştığını söylüyor: “Bu bir hayalin gerçekleşmesi anlamına geliyor. Bunun için 20 yıldan fazla bir zaman önce yola çıktık. Yapacak çok iş var. Ancak şunu söyleyebilirim ki bu benim kariyerimdeki ve bu tür deneylerin tarihinde en büyük adım. Çalışma fizik dünyasına yeni bir dal açıyor.”
Yorum Yazın
Her 15 dakikada bir olmak üzere demek yanlış bir anlatım olmuş, kast ettikleri antimaddeyi 15 dakika boyunca kaybetmeden tutabilme seviyesine erişmeleri idi ... Devamını Gör
cevirileri biraz daha ozenli yapsak. olculen anti maddenin boyu degil, yaydigi isigin renk spektrumu. her element, her madde elektronlarinin enerji seviyeler... Devamını Gör
bu arastirmadaki soru antimadde ile normal madde ayni isik spektrumuna mi sahip, elektromagnetik ozellikleri aynimi. standart modele gore tamamen ayni olmala... Devamını Gör
biz de bakalım inek gibi geviş getire getire.