Görüş Bildir
Haberler
'TEDx İstanbul' 18 Kasım'da

'TEDx İstanbul' 18 Kasım'da

Normal is Good
06.11.2014 - 14:46 Son Güncelleme: 06.11.2014 - 15:23
İçeriğin Devamı Aşağıda

Peki nedir bu TED?

Yakın zamanda Zorlu Center’da da yapılacak olan dünyanın en meşhur konferanslarından TED, İstanbul’a geliyor. TEDx Istanbul adıyla yapılacak olan konferansa ilginin büyük olması bekleniyor. Bilmeyen için bir TED rehberi hazırladık.

Bir çok kişi tarafından takip edilen internet sitesi olan www.ted.com adresinin iphone/ipad uygulamaları, her entellektüel beynin sahip olması gereken ve yangında ilk kurtarılacak uygulama.

İstanbul’da yapılacak olan konferansın adında bulunan ‘x’ harfi, bağımsız olarak organize edilen TED konferanslarını belirtmek için kullanılıyor. Bu yüzden adı TEDx olarak geçiyor.

İstanbul’da yapılacak TEDx Konferansı ne zaman?

Konferans 18 Kasım 2014 tarihinde Zorlu Center PSM’de gerçekleştirilecek. Konuşmacılar ve detaylar için www.tedxistanbul.com adresi ziyaret edilebilir.

Peki nedir bu TED?

TED herhangi bir kar amacı gütmeyen ve bilginin paylaşmaya ve yayılmaya değer olduğunu düşünen bir organizasyon. İlk defa 1984 yılında yapılan bir konge ile ortaya çıkmış. Kongreye şu üç kategoride insanlar katılmış; TechnologyEntertainmentDesign. Bu sayede TED ismi ilk defa telaffuz edilmiş. İlerleyen zamanlarda çok daha farklı alanlardan uzman ve konuşmacının da katılımıyla yelpaze iyice genişlemiş. Şu anda Amerika ve Britanya’da bahar ve yaz aylarında konferanslarına devam ediyorlar. Ayrıca TED Prize ile her sene bir inovasyon yaratan fikre büyük ödül veriliyor. 2012 yılında dünyaya ilham olacak fikir için ödül 100.000 $ olarak belirlendi. 

İnternet sitesinde konferanslardaki konuşmaların hepsine ulaşılabiliyor. Üstelik Türkçe altyazı desteğide mevcut. Hemen tüm akıllı telefon sistemi için uygulamaları mevcut. Android telefonum varken en çok kullandığım uygulamalardan biriydi. Şimdi iphone ve ipad‘de de kullanmaya devam ediyorum.

2012 Kasım verilerine göre TED konuşmaları (TED Talks) dünyada izlenme sayısı 1 milyar’ın üzerine çıkmış durumda. Konuşmalar hemen her alanda çok farklı kategorilerde yapılıyor. Benim izlediklerim arasında sanıyorum en ilginç konuşma Terry Moore‘un How to tie your shoes (Nasıl ayakkabı bağlanır) konuşmasıydı. Salonda bulunan değerli ve konularında uzman katılımcılara bir güzel ayakkabı bağlama dersi vermiş ve büyük bir alkış toplamıştı. Bir de büyük itirafta bulunmuştu: “…düşüdüm ki, 50’ye gelmiş biri olarak, gerçekten çuvalladığım hayat becerilerinden bir tanesi ayakkabılarımı bağlamaktı.”

Kaynak: http://www.normalisgood.net/ted-bilgi...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
9
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın