Görüş Bildir
Haberler
12 Yılda Kurulan 52 Madenden 36'sı AKP'lilere Ait

12 Yılda Kurulan 52 Madenden 36'sı AKP'lilere Ait

adem kara
18.08.2014 - 11:24

Resmi rakamlara göre 301 madencinin öldüğü Soma faciasının ardından yapılan incelemede, son 12 yılda kurulan 52 maden şirketinin 36’sının AKP’li vekil, bakan veya parti yöneticisine ait olduğu iddia edildi. Üstelik AKP’lilere ait bu madenlerin birçoğu Soma faciasında da oldukça tartışılan denetlemeden geçmiyor.

Taraf’tan Hüseyin Özay’ın haberine göre, bir grup enerji müfettişi madenlerin en son ne zaman denetlendiğine yönelik bir çalışma başlattı. Araştırma sonucunda aynı Soma’da olduğu gibi birçok maden şirketinin yıllardır denetlenmediği tespit edildi. Bunun üzerine, şirketlerle ilgili inceleme derinleştirildiğinde bu madenlerin birçoğunun AKP’li yöneticiler veya yakınlarıyla ‘ dolaylı ‘ yoldan bağlantılı olduğu öne sürüldü.

Birçok maden şirketinin hisselerinin doğrudan AKP’li yöneticiler değil, dayı yeğen, amca ve yeğen gibi ikinci derecedeki akrabaların üzerinde olduğu bildirildi.

Bu isimler arasında eski bakanlardan Osman Pepe ve çocukları, AKP Bitlis Milletvekili Vahit Kiler, AKP Uşak Milletvekili Nuri Uslu, AKP üyesi Saffet Benli, AKP Rize Milletvekili Bayram Ali Bayramoğlu’nun yer aldığı belirtildi.

Müfettişler, hisselerinin büyük kısmı AKP’li yöneticilerinin yakınları üzerinde olan şirketlerin son 12 yılda aldıkları işleri de araştırdı. Ancak son yapılan düzenlemeyle birlikte madenlerin çıkarılması ve işletilmesi konusundaki ruhsatlar Başbakanlığa alındığı için sağlıklı veriye ulaşılamadı.

AKP’li yöneticilerin maden işine özellikle ruhsat işlemlerinin Başbakanlığa geçmesinin ardından hız verdikleri vurgulandı.

Hüseyin Özay | Taraf

Kaynak: Diken

Kaynak: http://www.diken.com.tr/akpnin-maden-...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0