Görüş Bildir
Haberler
10 Farklı Ülkeden On Farklı "Kız Babası" Figürü

10 Farklı Ülkeden On Farklı "Kız Babası" Figürü

diazepam
23.01.2015 - 16:51 Son Güncelleme: 23.01.2015 - 16:53

Kız babası olmanın farklı ülkelerdeki yansımalarına bir göz atmak istedik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Amerikalı kız babaları

1. Amerikalı kız babaları

Haklarında amerikan filmlerinden, dizilerinden takip edebildiğim kadarıyla bilgi sahibi olduğum babalardır. Hepsi son derece serttir, evlerinde mutlaka bir pompalı tüfek, bir 38’lik bir de beyzbol sopası bulunur. Kızlarının tüm erkek arkadaşlarına karşı öfkeli, tepkili ve ihtiyatlıdır. 

Eve kızını almaya gelen elemana göz dağı vermeye bayılır, onu rahatsız eder, fırsatını bulursa bir köşede midesine yumruğu gömer ve 'bunu unutma, kızımı üzersen bunun geldiği yerde daha çok var' diye ahkam keser.

Hal böyleyken, nasıl oluyor da Amerika’da sevişme yaşı 13’lere kadar iniyor anlamak mümkün değil! Ya babalar inandırıcı değil, ya Amerikalı ergenlerin gözü çok kara ya da filmlerde bize anlatılan babaların sayısı bir elin parmaklarını geçmez. Sen adama beyzbol sopası ile gözdağı ver, adam odasında kızını ayıklasın olacak iş değil.

2. Alman kız babaları

2. Alman kız babaları

Evlerinin salonunda rahatça osurduklarını gurbetçi akrabalarımızdan biliyoruz ama konumuz bu değil. Alman kız babaları son derece özgürlükçü tiplerdir. Öyle ki bu davranışları çoğu zaman ilgisizlik olarak algılanır amma lakin ki öyle değildir. Kızlarını uzaktan izlemeyi, gereken yerlerde öğütler vermeyi ihmal etmezler.

Ancak Alman babaları bize çok terstir. Mesela erkek arkadaşıyla buluşmaya giden kızına gülerek 'korunmayı unutma canım' diyebilirler. Biz bunu düşünemeyiz bile, Alman kız babaları dillendirir. 

Disipline önem veren, ihtiyatlı, özgürlükçü ama ilgisini de esirgemeyen babalardır Alman babaları.

3. Norveçli kız babaları

3. Norveçli kız babaları

'Seni ben yetiştirdim, sana güvenmeyeceğim de kime güveneceğim' felsefesini benimsemiş babalardır. Kız, erkek çocuk ayrımı yapmazlar kesinlikle. Yani bir Norveçli babadan, 'sen kızsın bu saate kadar dışarıda kalamazsın' lafını duymanız olası değil. Kuralları her çocuk için geçerlidir. Norveçli babalar Kuzey Avrupa'nın soğukluğunu üzerinde taşır. Ciddi, mesafeli ve soğuk bir yapıdadır ama bu çocuklarına sevgisini göstermesini engellemez. 

Norveçli bir sevgiliniz varsa mutlaka babasıyla tanışmalı ve gözüne girmelisiniz. Çünkü her ne kadar müdahaleci bir baba figürü çizmeseler de sinsi gibi kızlarının aklına girmeyi başarırlar. Niyetlerini, düşüncelerini yüzlerinden okumanız imkansızdır. Sizi kızıyla partiye gönderir, size gülümser, kızıma iyi bak der ama arkanızdan işler çevirebilir. 

Son tahlilde Norveçli kız babaları mesafeli, müdahaleci olmayan, esnek babalardır ama kızlarını üzerseniz yıpratırlar.

4. Rus kız babaları

4. Rus kız babaları

En tehlikeli babalar sınıfına girer. Kızlarına karşı çok iyidirler ama kızlarının sevgililerine karşı olabildiğince tehlikelidirler. Sizi tanımış, kabul etmiş görünse bile her an bir yumrukta bayılma ihtimaliniz vardır. Hal böyleyken sizi kızıyla yakalarsa, kız daha 'eyvah babam' diyemeden kendinizi yerde 10 dakikadır baygın şekilde yatar halde bulabilirsiniz. 

Kızlarına düşkündürler dedik ama onları el bebek gül bebek büyütmezler. Rus kızları babalarından silah kullanma, dövüş sanatları, vb. savunma sporlarını öğrenmiş olurlar. Bu sebeple kızları da üzmeseniz iyi olur. Çok müdahaleci değillerdir, en azından kızlarına karşı ama sizi kuytuda kıstırmasınlar çok tatlı müdahale ederler. 

Neticede Rus kız babaları sıkıntıdır ama kızının sevgilisi, arkadaşı, vs. için.

5. Brezilyalı kız babaları

5. Brezilyalı kız babaları

Kızının karşısına geçip twerk yapmasına ses etmeyen babalardır Brezilyalı babalar. Biz buralarda kızı başka erkeklerle dans eder diye folklor kursuna yollamazken Brezilyalı babalar kollarından tutup samba kursuna yazdırabiliyor. Kızını izlemek için Rio festivaline ön sıradan bilet alabiliyor. 

Brezilyalı baba keyiflidir, eğlencelidir, kızına düşkündür ama onu kısıtlamaz, darlamaz. Ona çok değer verir ama kararlarına güvenir. Eğer Brezilyalı sevgiliniz olursa ve sizi babasıyla tanıştırmak isterse korkmayın, sizi oğlu gibi karşılar, sizinle maç izler, güler eğlenir.

Ama, olur da kızını üzerseniz sizi bulur ve kıçınıza yarım vole yapar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. İtalyan kız babaları

6. İtalyan kız babaları

En gevşek baba türüdür. Kendi çapkınlıklarından, şarap tadımlarından, arkadaşlarıyla ava gidip maç izlemekten vakit bulup da kızlarına eğilemezler. Son derece keyifli ancak ilgisiz babalardır. Tanışmanızda hiçbir sakınca yoktur, sizi hemen gruba dahil eder elinize birayı, şarabı tutuşturur. 

Özensiz bir baba türüdür. Kızı kiminle görüşüyor, nereye gidiyor pek sorgulamaz. Kızına güvendiğinden mi yoksa uğraşmak istemediğinden mi böyledir bilemezsiniz. Ama İtalyan ailelerinde annenin, büyükannenin rolü yadsınamaz. Belki de kızın gelişimini evin reisi olan kadınlara teslim ettiği için bu kadar hoyrattır. 

Netice olarak İtalyan bir sevgiliniz olursa babaya değil, anneye, büyükanneye yanaşın.

7. Japon kız babaları

7. Japon kız babaları

Rus babaları kadar olmasa da gergin, sert, katı babalardır. Kızlarını sıkı bir terbiye ile yetiştirirler. Her ne kadar seks Japonya da tabu olmasa da babanızın evinde yaşadığınız sürece onun kurallarına tabi olursunuz. Ancak sonrasında da Japon baba kızının hep hayatındadır. Ona karışır, müdahale eder, yönlendirir. 

Sinirli babadır Japonlar. hareketleri, tepkileri, konuşmaları hep aceleci, hep gerilimlidir. Ama bir kere sizi kabul etti mi son derece sevecen ve insan canlısı olduğunu görürsünüz. Mesele kendinizi kabul ettirebilmekte.

8. İngiliz kız babaları

8. İngiliz kız babaları

Karma bir baba türüdür. Biraz Amerikan, biraz Alman, Biraz da Rus kız babalarına benzer. Yeri geldiğinde çok sert, kısıtlayıcı, yeri geldiğinde dünyalar iyisi, yumuşak bir babadır. Biraz da Türk babalarına benzer, kızının üzülmesine, gönül koymasına dayanamaz. 

Mesela kızını arkadaşlarıyla yurt dışına tatile yollayabilir, ama okul balosuna gideceği adama takabilir. Bu haliyle biraz dengesizdir demek olası. Mesela kızının Musa ile evlenmesine ses etmez de, biriyle öpüşürken görse kafa göz dalabilir. 

İngiliz bir sevgiliniz varsa, nasıl olsa Avrupalı aile, rahat olurlar diye düşünmeyin. İngiliz kız babalarının tersi pistir.

9. Kanadalı kız babaları

9. Kanadalı kız babaları

Oturup kızıyla cinsel hayatını konuşan, ona tavsiyeler veren, bir erkeğin sevişirken nelerden hoşlandığını anlatan, kızı kendisini hanımıyla yatakta sevişirken bastığında hiç ara vermeyip '10 dakika sonra hayatım' diyen bir baba türüdür. Ölesiye özgürlükçü, ölesiye rahattır. 

Kanadalı bir sevgiliniz olursa, sizinle oturup onu nasıl mutlu edebileceğinizi konuşur, şükran günü yemeğinde yerinizi ayırır, sizinle bira içip hokey maçı izler. 

Baba olsun Kanadalı olsun dedirtir.

10. Türk kız babaları

10. Türk kız babaları

'Sert görünüşlü ama altın kalpli baba' olarak özetlenebilecek babadır. Kızıyla ilişkisini hanımı üzerinden yürütür. Sanki kızıyla sorun yaşamış da ilişkilerini maslahatgüzar seviyesine indirmiş gibi bir tavrı vardır. Ancak erkek arkadaş, sevgili, vb. konularda oldukça sert ve katı bir tutumu vardır. 

Eğer bir Türk kızıyla ilişkiniz varsa yüzüğü takana kadar babasıyla görüşmemeniz sizin hayrınıza olur.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
154
55
18
14
5
5
1