Görüş Bildir
Haberler
1 Kase Çilek Kaç Kalori?

1 Kase Çilek Kaç Kalori?

Müjgan Güldoğdu
19.06.2015 - 10:31 Son Güncelleme: 19.06.2015 - 10:36

1 Kase Çilek Kaç Kalori?

İyi bir folik asit, C  vitamini ve mangan kaynağı olan çilek, lif bakımından oldukça zengindir. Kanserden koruyucu etkisi olan çilek kalori bakımından oldukça düşüktür.

  • 150 gr. 1 kase çilek 48 kaloridir.

  • 15 gr. adet çilek 4, 8 kaloridir.

  • 1 kg. çilek 320 kaloridir.

Çileği besin değeri:

  • 150 gr. çilek, 8, 3 gr. karbonhidrat içerir.

  • 150 gr. çilek, 1, 2 gr. protein içerir.

  • 150 gr. çilek, 0, 6 gr. yağ içerir.

Çilek kilo yapar mı?

Vitamin ve mineraller bakımından zengin olan çilek kilo aldırıcı özelliği yoktur. Fazla kilolarından kurtulmak isteyenlerin gönül rahatlığıyla tüketebilir. Mevsiminde tüketildiğinde kilo alımına etkisi olmaz.

Faydaları?

Günde 8 adet çilek yiyerek günlük C vitamini ihtiyacını kolaylıkla karşılayabilirsiniz. Yapılan araştırmalara göre düzenli olarak her gün çilek tüketildiğinde LDL(kötü) huylu kolesterol seviyesinin düşmesini sağlamaktadır. Kalp ve damar hastalıklarına karşı koruma sağlayan Alzheimer riskini azaltan vücut direncini hastalıklara karşı arttıran özellikle de yaşlanmaya bağlı olarak oluşan rahatsızlıklara karşı güçlü antioksidanlara sahip olan çilek, antioksidan bakımından en zengin olan 50 besin arasında yer almaktadır. C vitamini içerdiğinden cilde de faydası bulunmaktadır. İçerdiği lif sayesinde uzun süreli tokluk hissi verdiğinden kilo kontrolü yapanların yemesinde bir sakınca görülmemekte. Çilek kemik yapısını koruyan enzimlerin üretiminde kullanılan manganez mineralini içermektedir.

Kaynak: http://www.superanne.org/1-kase-cilek...
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
16
11
3
2
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ahmet Mustafa

algida çilekli 102 kalori https://doktorasistani.com/public/diyetisyen/kac-kalori.xhtml?besin=algida-keyif-kakao-vanilya-cilek