Görüş Bildir
Haberler
'Yollara Mayınlar, Tuzaklar Kurulurken Kim Sorumluydu Bu Ülkenin Yönetiminden?'

'Yollara Mayınlar, Tuzaklar Kurulurken Kim Sorumluydu Bu Ülkenin Yönetiminden?'

Onedio Medya
07.09.2015 - 15:48

CHP Sözcüsü Haluk Koç, CHP MYK toplantısı sonrası yaptığı açıklamada '13 yıldır bu ülkeyi kimler yönetiyor? Hangi görüşmelerin hangi tutanağında var 'Türkiye'nin neresinde ne kadar patlayıcı koyduğunuzu biz biliyoruz'. Vatandaşlarımızın şunu görmesini istiyoruz. Türkiye'nin bazı kentleri silah deposuna dönüştürülürken, yollarına mayınlar, tuzaklar kurulurken kim sorumluydu bu ülkenin yönetiminden? Bunu yüksek sesle sormak zorundayız' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

CHP MYK, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu Başkanlığında terör gündemiyle olağanüstü toplandı.

Toplantının ardından CHP Sözcüsü Haluk Koç sağduyu çağrısında bulunarak şunları söyledi:

CHP'nin katkı vermesi de gerekiyorsa biz bu katkıyı vermeye razıyız.Ne adım atılacaksa atmaya hazırız. Herkesi siyaseten sağduyulu davranmaya çağırıyoruz.

Türkiye böylesine acıları asla hak etmiyor. Bütün bu acılara rağmen, bir şeyi herkesin bilmesi gerekir ki asla amaçlarına ulaşamayacaklardır. Onlar hangi bombayla üstümüze gelirse gelsin, bu millet beraberlik yolundan asla dönmeyecektir Bu ülke hepimizin. Kardeşçe yaşama iddialarımızı yüksek sesle sürdürmek zorundayız. Demokrasimizi korumak zorundayız. Onların kurdukları tuzaklara rağmen, bu ülkeye huzur da barış da gelecek bunu da biz sağlayacağız.

Her zamankinden fazla kararlıyız. Bu ülkeye barış gelecek dedik. Bu ülkeye 1. sınıf demokrasi gelecek dedik. Kimin kafasında ne hsabı olursa olsun bunu çok iyi bilmesini istiyoruz. Bu ülkede terörden medet umanlar var. Gözyaşından her türlü rantı sağlamaya çalışanlar var. Bu ülkede şehit sayısı arttıkça siyaset borsasında kendi hisselerinin arttığını düşünenler var. Sizler de asla amacınıza ulaşamayacaksınız.

'BU MİLLET ELBET KONUŞACAK'

Bu millet elbet konuşacak. Bugün televizyon ekranlarında saçmalayanlar derslerini alıp susacaklar. 

Bütün bu olayların temel sorumlusu aranıyorsa bu sorumlunun kim olduğunu hepimiz biliyoruz. Ancak biz yaşadıklarımıza büyük bir pencereden bakmak zorundayız ve sorumluluğundayız. Devlet ve siyaset kademesindeki görevleri ne olursa olsun, yanlışları, siyaseti felç eden davranışları üzerinden bugün yorum yapmak istemiyoruz.

'13 yıl sonra geldiğimiz nokta bu'

Acı olayın üzerinden 24 saate yakın süre geçti. Henüz olayın tüm boyutlarını kaç şehit verdiğimizi resmi ağızlardan öğrenemedik. 13 yıl sonra geldiğimiz nokta bu. Türkiye yönetilemiyor. Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın dünkü tutumlarıyla ilgili söylenecek çok ağır sözler olmasına rağmen bugün konuşulacak gün değildir. Hepimizin fedakarca davranması gerekiyor. Sorun belli, biz bu sorunun çözümüne katkı vermeye hazırız. Bugüne kadar önce Türkiye dedik. Kendimizi ve partimizi asla düşünmedik. Türkiye'nin çıkarlarını düşündük.

'Kim sorumluydu?'

13 yıldır bu ülkeyi kimler yönetiyor? Hangi görüşmelerin hangi tutanağında var 'Türkiye'nin neresinde ne kadar patlayıcı koyduğunuzu biz biliyoruz'. Vatandaşlarımızın şunu görmesini istiyoruz. Türkiye'nin bazı kentleri silah deposuna dönüştürülürken, yollarına mayınlar tuzaklar kurulurken kim sorumluydu bu ülkenin yönetiminden? Bunu yüksek sesle sormak zorundayız. Bütün bunlara rağmen bu ülkede bir sorun varsa CHP'nin katkı vermesi de gerekiyorsa biz bu katkıyı vermeye razıyız.

'Ne adım atılacaksa atmaya hazırız'

13 yıldır bu ülkeyi kimler yönetiyor? Hangi görüşmelerin hangi tutanağında var 'Türkiye'nin neresinde ne kadar patlayıcı koyduğunuzu biz biliyoruz'. Vatandaşlarımızın şunu görmesini istiyoruz. Türkiye'nin bazı kentleri silah deposuna dönüştürülürken, yollarına mayınlar tuzaklar kurulurken kim sorumluydu bu ülkenin yönetiminden? Bunu yüksek sesle sormak zorundayız. Bütün bunlara rağmen bu ülkede bir sorun varsa CHP'nin katkı vermesi de gerekiyorsa biz bu katkıyı vermeye razıyız. Ne adım atılacaksa atmaya hazırız. Herkesi siyaseten sağduyulu davranmaya çağırıyoruz.

Dün bir gazetenin basımlası vahim bir olaydır. Bütün partilerin sorumlu davranması gerekiyor. Sayın Davutoğlu da bu sorumluluğunu yerine getirmek zorundadır. Görüntüler ortada, sözler ortada, çağrılar ortada.

Meclis'in acil toplanması için girişimde bulunabiliriz. Bölgeye bir heyet göndermeyi daha sonra düşünebiliriz.

Ajanslar

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0