Görüş Bildir
Haberler
'Twitter Karakter Sınırını 140'tan 10 Bine Çıkarmaya Hazırlanıyor'

'Twitter Karakter Sınırını 140'tan 10 Bine Çıkarmaya Hazırlanıyor'

Onedio Medya
05.01.2016 - 19:42 Son Güncelleme: 06.01.2016 - 10:09

Mikroblog sitesi Twitter'ın, paylaşılan mesajlar için belirlenen 140 karakter sınırını artırarak 10 bine çıkarmayı planladığı belirtildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

ABD merkezli teknoloji haber sitesi Re/code'un Twitter şirketinden kaynaklara dayandırdığı haberine göre, yeni özellik bu yılın ilk çeyreğinde uygulamaya geçecek.

2015'in son aylarında Twitter, doğrudan mesaj özelliğindeki karakter sınırını da 140'tan 10 bine çıkarmıştı.

Re/code'un ismini açıklamayan yetkililerden edindiği bilgilere göre, yeni özellik için '140'ın ötesi' ifadesi kullanılıyor.

Haberde, yeni özelliğin test aşamasında olduğu belirtiliyor.

Re/code haberinde 10 bin karakter özelliği şöyle anlatılıyor:

Re/code haberinde 10 bin karakter özelliği şöyle anlatılıyor:

'Mesajlar şu anda nasıl görüntüleniyorsa aynen o şekilde görüntüleniyor; Yani sadece 140 karakterle. Ancak kullanıcı bir tıkla içeriğin devamını okuyabilecek. Twitter mesajlarının üzerine tıklanınca uzun metin belirecek. Uygulamanın amacı, Twitter'ın görsel bütünlüğünü bozmadan kullanıcılara daha derinlikli paylaşımlar yapma imkanı sunmak.'

İçeriğin Devamı Aşağıda

Konuyla ilgili Twitter'ın CEO'su Jack Dorsey'den de bir açıklama geldi. Twitter hesabından açıklama yapan Dorsey, sözlerine Twitter'a 140 karakter sınırlamasıyla başlamadıklarını ve ilk başlarda SMS'lerdeki gibi 160 karakter sınırlamasını uyguladıklarını söyleyerek başladı.

Ayrıca Twitter'da insanların ne yaptıklarını görmek için çok zaman harcadıklarını söyleyen Dorsey, sonuç olarak ise insanların genelde yazdıkları metinlerin ekran görüntüsünü alarak tweet'lemeye çalıştıklarını gördüklerini belirtti.

Yani kısaca neden 140 karakter sınırını kaldırmak istediklerini anlatan Dorsey, bu tweet'iyle de Twitter'da 10 bin karakterin hayata geçeceğini de bir anlamda onaylamış oldu. 

BBC Türkçe

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
193
43
24
18
7
6
1