Görüş Bildir
Haberler
'Tahrik Oldum' Demişti: Şort Giyen Kadına Saldıran Zanlı Başka Suçtan Cezaevinde

etiket 'Tahrik Oldum' Demişti: Şort Giyen Kadına Saldıran Zanlı Başka Suçtan Cezaevinde

Emre Ordu
20.06.2017 - 20:38 Son Güncelleme: 21.06.2017 - 14:46

Üniversite öğrencisi Asena Melis Sağlam, geçtiğimiz çarşamba günü bindiği Pendik - Aydos minibüsünde saldırıya uğradı. Sağlam'ın iddiasına göre, üzerinde şort olduğu için kendisine 'Ramazan'da böyle giyinmeye utanmıyor musun' diyen bir kişi, minibüsten ineceği sırada kendisini darp etti. Saldırgan ifadesinde 'giyim tarzı nefsimi tahrik etti' dedi ve ekledi: 'Kamera kayıtlarına bakılırsa benim bayana saldırmadığım ya da darp etmediğim görülecektir. Daha sonra ben minibüsten bayanla münakaşaya girmemek adına indim. Şikayetçiyim.”

Gözaltına alınan saldırgan Ercan Kızılateş, emniyetteki ifadesinin ardından serbest bırakılmıştı. Başsavcılık serbest bırakılan saldırganın gözaltına alınması için talimat verdi.  Ancak saldırganın bir başka suçtan hakkında verilen mahkumiyet kararı nedeniyle cezaevine konulduğu ortaya çıktı.

Saldırı anı güvenlik kamerasına böyle yansıdı 📹

Melis Sağlam'a yönelik saldırı geçtiğimiz günlerde basına yansımıştı 👇

Pendik Devlet Hastanesi'nden darp raporu alan 21 yaşındaki İngilizce Psikoloji öğrencisi Asena Melisa Sağlam o anları şöyle anlattı:

Pendik Devlet Hastanesi'nden darp raporu alan 21 yaşındaki İngilizce Psikoloji öğrencisi Asena Melisa Sağlam o anları şöyle anlattı:

'Oturduğum andan itibaren, 'Ramazan'da böyle giyinilir mi? Böyle giyinmeye utanmıyor musun' gibi laflar söyledi. Beyaz bir tulum giymiştim, şort şeklinde. Önden dekoltesi vardı. Fakat çantam önüme asılıydı. Zaten kim düşünür ki, insan rahatsız olur mu bu giysiyle. O...u lafını diyene kadar bir şey dememiştim. Onu dedikten sonra. 'Bakma sen de' dedim, hiç yüzüne bakmadan. Ondan sonra işte, 'Sen bir taraflarını açarsan nasıl bakmayayım, ben de bakarım işte' dedi. 'Bu sana bağlı, nefsine bağlı' dedikten sonra tekrar söylendi.'

Minibüstekilerin yaşanan bu sözlü tartışmanın ardından kendisine değil karşı tarafa destek verdiğini anlatan genç kadın 'Kulaklığımı taktım o sırada. Duymak istemedim. Yolculuğuma devam ettim' diye konuştu.

"Kimse yardıma gelmedi, şoför arkasını dönüp izliyordu"

"Kimse yardıma gelmedi, şoför arkasını dönüp izliyordu"

Bir süre sonra söz konusu kişinin yanına gelerek ayakta dikildiğini ve minibüsten inerken de kendisine vurduğunu söyleyen  Sağlam, 'Sol çenemde aniden bir ağrı hissettim. Çünkü cama çarptım, kök dişim kırıldı. 'Ne yapıyorsun' diye bağırıp kolundan kavradım. Ondan sonra yardım bekledim. 'Kim oluyorsun, 'nasıl bana vurursun' şeklinde cümleler kullandım. Buna rağmen kimse gelmedi. Tutup sarstığım için şahıs bana tekrar vurdu. Ben ayaktayken şoför arkasını dönüp izliyordu. Bana bir kez daha vurduktan sonra ben de onun yüzüne tokat attım. Sonra saçımı tuttu çekti. Kafamı eğip yumruk attı. Yumruktan sonra ben yere düştüm. Kaçtı, kimse gitmedi peşinden' dedi.

"Darp insanları etkilemiyor"

"Darp insanları etkilemiyor"

Fotoğraf: Sözcü

'Benim ailem bana hiç vurmamış insanlar. Ben hiç şiddet görmüş değilim. Bunu yaşayınca şaşırdım' diye konuşan Sağlam, 'Bu olayı yaşadıktan sonra yakın arkadaşlarım bunun üzerinden prim yapmaya çalıştı. 'Biz seni uyarmıştık', 'biz sana bunu demiştik' dediler. 

Bana gelen yorumlara şaşırmadım. Olayın darp olması da insanları etkilemiyor. Ben böyle giyiniyorsam, insanlara göre ben bunu hak etmiş oluyorum' ifadeleriyle tepkisini dile getirdi.

"Ramazanla ve siyasi atmosferle ilişkilendirilmesi doğru değil"

"Ramazanla ve siyasi atmosferle ilişkilendirilmesi doğru değil"

Yaşadığı darp olayının tek başına Ramazanla ilişkilendirilmesine tepki gösteren Asena Sağlam, 'Dini, Ramazanı, inancı kötülemeye çalışan bunu bu şekilde yorumlayan insanlar da çok çirkin' dedi. Olayın siyasi atmosferle ilişkilendirilmesine de istemeyen Sağlam, 'Bununla alakası yok. Bu olay üzerinden yanımda olunmasından çok, birileri siyasete çekti' şeklinde konuştu. 

'Giyim kuşam konusunda Cumhurbaşkanımız gerçekten özgür ortamı sağlamıştır' diyen Asena'nın babası Eyüp Sağlam da 'İster başörtülü olsun, ister başı açık olsun, ister mini etekli olsun sokakta da görüyoruz, iş yerinde de görüyoruz. Toplumumuz bunu kabul etmiştir. Herkesin kılık kıyafetine de, dini inancına da, siyasi görüşüne de saygılı olmak lazım' ifadelerini kullandı.

Pendik'teki saldırgan kendini böyle savundu: "Tarzınız benim nefsimi tahrik etti dedim"

Pendik'teki saldırgan kendini böyle savundu: "Tarzınız benim nefsimi tahrik etti dedim"

BirGün'ün ulaştığı ifade tutanağına göre Ercan Kızılateş'in  ifadesinde gerçekleştirdiği saldırıyı tahrik oldum diye savundu ve  'Kadınların bu şekilde giyinmesi insanın nefsini tahrik ediyor' dedi.

Saldırgan da şikayetçi olmuş...

Saldırgan da şikayetçi olmuş...

Kızılateş ifadesi şöyle devam ediyor:

 “Ben de o sırada bayanı sporcu zannettim çünkü büyük bir cesaret ve hakaretle üzerime saldırdı. Ben de tepki üzerine sakin bir şekilde üzerime gelmesini bekledim. Bayan sol omzuma yumrukla vurdu, yumruk darbesi çok kuvvetli değildi. Ben yalnızca bayanın bana zarar vermesini engellemek için bayanı itekledim. Kamera kayıtlarına bakılırsa benim bayana saldırmadığım ya da darp etmediğim görülecektir. Daha sonra ben minibüsten bayanla münakaşaya girmemek adına indim. Şikayetçiyim.”

Zanlının "Vergi kanuna muhalefet"ten suçlu bulunduğu ve 3 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldığı ortaya çıktı.

Zanlının "Vergi kanuna muhalefet"ten suçlu bulunduğu ve 3 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldığı ortaya çıktı.

Saldırgan geçtiğimiz cumartesi günü gözaltına alındı ve emniyetteki ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Saldırganın serbest bırakılmasına tepki gösteren Melisa Sağlam dün adliyeye giderek suç duyurusunda bulundu. Sağlam, 'Adaletten tek dileğim, o saldırgana caydırıcı bir ceza verilmesi. Ben sokakta özgürce gezemeyecek miyim?” dedi.

Başsavcılık serbest bırakılan saldırganın gözaltına alınması için talimat verdi. Ancak adli işlemlerin sürdüğü sırada Ercan Kızılateş'in 'Vergi kanuna muhalefet'ten suçlu bulunduğu ve 3 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldığı ortaya çıktı. Kızılateş bu suçun infazı için cezaevine teslim edildi.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3808
889
354
134
132
115
83
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Soldan Yazar

Bundan sonra kadınları taciz eden erkeklerden tahrik olup bıçaklıyorum. Gözaltına alınınca savunmam hazır . TAHRİK OLDUM

jash jash

:D :D :D <3<3<3

ynsemrebagiban

islam yasaklansın

emre terzi

gördüğüm en haklı yorum

Kaja Nora Arendale

"Giyim kuşam konusunda Cumhurbaşkanımız gerçekten özgür ortamı sağlamıştır" derken? Ben cumhurbaşkanının "İsterse başörtü takar isterse şort giyer." gibi bir... Devamını Gör