Görüş Bildir
Haberler
'Oyuncaklar Kobani'ye Ulaştırılacak'

'Oyuncaklar Kobani'ye Ulaştırılacak'

FreiGeist
21.07.2015 - 09:40 Son Güncelleme: 21.07.2015 - 09:56
İçeriğin Devamı Aşağıda

Kobani’ye gitmek üzere Türkiye’nin çeşitli yerlerinden gelen SGDF üyelerinin beraberlerinde getirdikleri oyuncaklar Amara Kültür Merkezi’nde kaldı. Merkez sorumlusu oyuncakların Kobani’ye ulaştırılacağını söyledi.

Kobani'ye geçmek için çeşitli illerden Şanlıurfa'nın Suruç ilçesine gelen Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyesi 300 kişi Belediyeye ait Amara Kültür Merkezi'nde konaklıyordu.

Federasyon üyeleri kültür merkezinin bahçesinde yaptıkları açıklamadan sonra Kobani’ye giderek beraberlerinde getirdikleri oyuncak, çocuk bezi ve temizlik malzemelerini dağıtacaklardı. Ancak dün öğlen sıralarında grubun arasına sızarak kültür merkezine giren ve canlı bomba olduğu tahmin edilen bir kişi buna engel oldu. Patlayan bomba ile 31 kişi yaşamını yitirdi yüzü aşkın kişi de yaralandı.

‘Biz teslim edeceğiz’

‘Biz teslim edeceğiz’

Al Jazeera'den Abdülkadir Konuksever'in  haberine göre, Amara Kültür Merkezi sorumlusu Metin Bali olayın ardından sinema salonunda kalan oyuncak ve eşyaları SGDF’lilerin isteği doğrultusunda kendilerinin Kobani’ye götüreceklerini söyledi. Sinema salonundaki eşyaları gösteren Bali, bir iki gün içerisinde eşyaların kolilenerek Kobani’ye gönderileceğini belirtti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0