Görüş Bildir
Haberler
'Orada Bir Yanlış Anlaşılma Oldu'

'Orada Bir Yanlış Anlaşılma Oldu'

adem kara
20.05.2014 - 13:33

[DHA]

İçeriğin Devamı Aşağıda

Suriye’nin kuzeyinden çocuklarıyla birlikte Türkiye’ye geçmeye çalışan Sada Derviş, askerlerin açtığı ateş sonucu hayatını kaybetti. Şırnak Valisi Hasan İpek 'Olayın geçtiği yerde bir yanlış anlaşılma oldu' dedi.

Babası ve iki çocuğuyla birlikte mayın tarlasından geçerek Türkiye’ye girmeye çalışan ancak askerler tarafından açılan ateş sonucu hayatını kaybeden Sara Derviş'in cenazesi tel örgülerden geçilerek Suriye’deki yakınlarına ulaştırıldı. Derviş, Suriye’nin Derik kasabasında toprağa verildi.

Suriyeli kadın çocukların gözü önünde vuruldu. Kızıltepe'de bir çocuk yaralandı

Vali 'Üzgünüm'

Şırnak Valisi Hasan İpek askeri savcılığın gerekli çalışmaları yürüttüğünü belirterek, 'Gerçekten üzücü bir olay. Biz Suriye’den gelen Suriye vatandaşı insanların Türkiye’ye girişlerinde Türkiye Cumhuriyeti hükümeti olarak misafir muamelesi yapıyoruz. Ancak olayın yaşandığı yerde yanlış bir anlaşılma oldu. Olayın ne olduğunu tam olarak biz de bilmiyoruz. Keşke öyle bir sonuç olmasaydı. O anlamda da gerçekten üzüntülerimizi belirtmek istiyoruz' dedi.

BDP 'Hedef gözetildi'

BDP Cizre İlçe Başkanı Ahmet Çetel ise, Sada Derviş’in askerler tarafından hedef gözetilerek öldürüldüğünü iddia etti. Çetel, faillerin bir an önce tespit edilerek cezalandırılması gerektiğini söyledi.

Bir olay da Kızıltepe'de

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde de, Türkiye tarafına geçmek isteyen 14 yaşındaki Ali Yıldırım, açılan ateşte yaralandı. Yıldırım, karanlık olduğu için ateşi kimin açtığını görmediğini söyledi. Yıldırım, Kızıltepe’de tedavi altına alındı.

Cizre, savaştan kaçarak Türkiye’ye gelenlerin kullandığı güzergâhlar arasında bulunuyor. Suriye sınırının diğer bölümleri kadar yoğun olmasa da buradan da geçenler oluyor. Yakalananlar Sekvan Deresindeki merkezde toplandıktan sonra, Türkiye’deki kampalara gönderiliyor. Türkiye’den Suriye’ye geri dönenler de aynı güzergâhı kullanıyor.

Kaynak: Al Jazeera

Kaynak: http://aljazeera.com.tr/haber/orada-b...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0