Görüş Bildir
Haberler
'Öcalan'ın Serbest Kalacağı Devlet Sırrıydı, Neden Açıkladın?'

'Öcalan'ın Serbest Kalacağı Devlet Sırrıydı, Neden Açıkladın?'

Batuhan
07.11.2014 - 11:54

Emniyet İstihbarat Dairesi eski Başkanı Ömer Altıparmak, Sözcü gazetesine verdiği röportajda, 'Öcalan'ı bırakacaklar' demişti. Bu sözler üzerine savcılık harekete geçti. Röportajdaki sözleri soruldu. 'Öcalan çıkacak. Devlet özerklik için yasa yapacak, demişsin. Bu bilgiler devlet sırrıydı. Neden açıkladın' denildi.

Sözcü gazetesinden Asuman Aranca'nın haberine göre Emniyet istihbarat Dairesi eski Başkanı Ömer Altıparmak, 27- 28 Eylül’de Sözcü gazetesinden Saygı Öztürk’e verdiği röporajda “Öcalan’ı bırakacaklar” demişti.

İçişleri Bakanlığı’nın şikayeti üzerine savcılık harekete geçti. Açılan soruşturma kapsamında Ankara Savcılığı tarafından ifadeye çağırıldı.

Altıparmak’a, Bakanlığın suç duyurusunda yer verilen ve röportajda söylediği “Öcalan’ın serbest bırakılması, özerk yönetim ve bu konularda hükümetçe yasal düzenlemeler yapılmasına” ilişkin ifadeleri anımsatılarak, “Bu bilgiler devlet sırrıydı, neden açıkladın?” diye soruldu.

Böylece, Öcalan’ın serbest bırakılacağı da teyit edildi.

‘Şahsi görüşlerim’

Davet üzerine önceki gün Ankara Adliyesi’ne giden Altıparmak, Savcı Hakan Yüksel’e ifade verdi. İfadesinde, 20 Ağustos’ta emekli olduğunu söyleyen Altıparmak, “Röportaj verdiğim doğrudur. Bu hususlar, benim görev sebebiyle doğrudan edindiğim bilgiler değil sadece basından da birçok kişinin konuştuğu konulardaki görüşlerimdi” dedi.

Zaman

Kaynak: http://www.zaman.com.tr/medya_ocalani...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0