Görüş Bildir
Haberler
'Neden Orgazm Olamıyorum?' Seks Terapistlerinin Her Gün Duyduğu Sorular ve Sabırla Verdikleri Cevaplar

'Neden Orgazm Olamıyorum?' Seks Terapistlerinin Her Gün Duyduğu Sorular ve Sabırla Verdikleri Cevaplar

bathsheba
30.06.2019 - 12:35

En çok duydukları soruların orgazm ve ereksiyon olamamakla ilgili olduğunu söylüyorlar...

Kaynak: https://www.rd.com/advice/sex/sex-the...
İçeriğin Devamı Aşağıda

10. "Normal miyim?"

10. "Normal miyim?"

Seks ve ilişki terapisti olan Cyndi Darnell'ın en çok karşılaştığı soru bu. Cevap olarak, bütün hastalarına herkesin birbirinden farklı olduğunu, bu nedenle kendilerini çevrelerindeki insanlarla kıyaslamamalarını söylüyor. Birçok hastanın kendisine geldiği zaman aslında onları mutlu eden, yatakta yapmaktan zevk aldıkları şeyin ne olduğunu bilmediklerini söylüyor.

9. "Cinsel dürtümü nasıl geri kazanabilrim?"

Bir başka terapiste göre, düşük cinsel istek en çok karşılaşılan durumlardan bir tanesi. Fleming, birçok insanın terapiste gelme nedeninin düşük istek olduğunu ve bunu artırmak için yol aradıklarını söylüyor. Fleming'e göre, seks istediğiniz son şey olabilir ama kendinizi rahat bıraktığınız zaman küçük bir dokunuş ya da söylenen tek bir kelime bile bütün bedeninizi istekle doldurabilir.

8. "Sexting aldatmak sayılır mı?"

Bir ilişki yaşarken başkaları ile görüşmek isteyen insanlar yeni bir durum değil, ama bugünlerde bunun yeni yeni yolları var. Bir tanesi de 'sexting' yani elektronik cihazlar üzerinden gönderilen müstehcen fotoğraflar ya da kurulan cümleler. Seks terapisti Sara Stanizai'ye göre, bugünlerde birçok kadın ya da erkek sexting yaptıklarını ve bunun aldatmaya girip girmeyeceğini soruyor.

7. "Partnerimi düzeltebilir misiniz?"

Terapist Dori Gatter'a göre, birçok hastası partnerlerinden şikayetçi oluyor ve bu taraf genellikle erkekler oluyor. Çoğu daha fazla seks yapmak istiyor fakat eşleri kabul etmiyor. Bir hastası kendisine 'Kız arkadaşımı düzeltebilir misin?' diye sordu. Fakat Dori aslında bu durumun normal olduğunu söylüyor çünkü herkesin farklı cinsel istekleri ve ihtiyaçları olabilir ama eğer bir taraf kendini ihmal edilmiş hissederse cinsel arzu doğal olarak azalabiliyor.

6. "Yatakta sıkıcı mıyım?"

6. "Yatakta sıkıcı mıyım?"

Bir seks terapistine göre, birçok hasta kendi seks hayatları televizyonda gördükleri ile aynı olmadığı için endişeleniyor. Kristie Overstreet, gelen hastalarına televizyondakinin gerçek olmadığını hatırlatıp, eğer seks sırasında sıkıcı olduklarını düşünüyorlarsa bunu partnerlerine sormaları gerektiğini belirtiyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. "İhanetten sonra seks hayatımız düzelebilir mi?"

5. "İhanetten sonra seks hayatımız düzelebilir mi?"

Sorulan bir başka soru ise, ihanete uğramış bir kadın ya da erkeğin karşı tarafı affettikten sonra seks hayatlarının düzelip düzelemeyeceği. Fakat birçok terapist bu soruya cevap vermek istemiyor çünkü eğer düzeleceğini söylerlerse 'aldatmayı' güçlendirmiş olacaklarını düşünüyorlar.

4. "Haftada kaç kere seks yapmamız gerekiyor?"

4. "Haftada kaç kere seks yapmamız gerekiyor?"

Terapist Gatter, bunun en çok duyduğu sorulardan bir tanesi olduğunu söylüyor ve şunları ekliyor: 'Genellikle taraflardan bir tanesi direkt partneri ile konuşamadığı için terapi sırasında bu soruyu soruyor ki karşısındakine az seks yaptıklarını göstersin. Partnerleri ise bu durumun normal olduğuna ikna olmak için vereceğim cevabı bekliyor. Aslında her şeyin nedeni tarafların birbirlerine açık olmamaları. Eğer daha fazla ya da daha az seks istiyorlarsa, bunu açıkça söylemeliler.'

3. "Sekse partnerimden daha çok ihtiyacım var, neden gidip bunu başka bir yerde karşılayamıyorum?"

Bazı çiftler açık bir ilişkiyi problem yapmazken, bir çoğu bu durumdan rahatsız oluyor. Ama terapist Colleen Long'a göre, partnerilerinin dışında başka kadın ya da erkeklerle seks yapmak isteyen çok fazla hasta var. Kendisinin hastalarına önerisi ise, flört etmeyi ya da zevki başka bir yerde aramaktan ziyade, ilişkilerinde küçük oyunlar yaparak da bunu karşılayabilirler.

2. "Neden ereksiyon olamıyorum?"

Ereksiyon ve orgazm terapistlerin karşılaştıkları en sık problem. Özellikle de genç ve sağlıklı erkekler ereksiyon olamamaktan ya da oldukları zaman bunun düzelemeyeceğinden çok korkuyorlar. Bir seks terapisti ise bu konuda şunları söylüyor: 'Seks sırasında ereksiyon olamamanın birçok nedeni var. Bunlardan en temeli aklınızın o an başka bir yerde olması. O an sadece karşınızdaki kadına odaklanın ve başka hiçbir şey düşünmeyin. İnanın bir bakışı bile ereksiyon olmanıza yetecektir. Fakat öncelikle buna neyin neden olduğunu bulmanız gerekiyor, genellikle kendine güvensizlik, utanma ya da eski bir travma buna neden olabiliyor. Tek ihtiyacınız olan anı yaşamak...'

1. "Neden orgazm olamıyorum?"

Bir üst maddede bahsettiğimiz gibi orgazm olamayan kadın sayısı çok fazla ve birçoğu utandıkları için bu durumdan kimseye bahsetmiyor. Seks terapisti Shamyra Howard, karşılaştığı bir hasta ile ilgili şunları söylüyor: 'Bir terapimde gelen hastama seks sırasında orgazm olup olmadığını sordum ve bana olmadığını belirterek, zaten kadınların o sırada olmadıklarını söyledi. O kadar çok şaşırdım ki, kadınların seks sırasında orgazm olabileceklerini anlattım. Seks söz konusu olduğu zaman kadınların aldığı zevk genelde kimsenin umrunda olmuyor fakat bir kadın ne kadar mutluysa karşısındaki erkek de mutlu olur.' Howard, kadınların seksten ziyade kendilerini, kendi vücutlarını, neyin onları mutlu edeceğini ve orgazm olacakları noktaları bilmeleri gerektiğini söylüyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
39
29
12
10
9
7
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Üzgün Mutsuz

sevişmek orucu bozar mı tadında olmuş. cevabı biliyorsun ama yine de bir umut soruyorsun.

mhysa

ee #8'in cevabı yok

Eslem

belli değil mi cevabı :(