Görüş Bildir
Haberler
"Ne Ayaksın Sen?" Diye Sormadan Önce Bir İnsanı Tanımanın En Basit 17 Yolu

"Ne Ayaksın Sen?" Diye Sormadan Önce Bir İnsanı Tanımanın En Basit 17 Yolu

İnsan denilen sosyal varlık, kendinden başkalarıyla etkileşime girerek hayatını devam ettirmeye mecbur. Yeni kişilerle tanışmak olağan bir durum ama yeni arkadaşlar edinmek biraz daha zor. Seçici olmaya çalışıyoruz evet ama bir de tanıma sürecimiz var ki bunun için de epey zaman harcıyoruz. Fakat bazı kurallar var, yıllardır değişmiyor ve genellikle de doğru çıkıyor. İşte bir insanı tanımanın en basit 17 yolu:

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Garsona hitap etme şeklinden,

Bu çok önemli bir kriter. Kimisi parasıyla hizmeti değil insanları da satın aldığını düşündüğü için ayarsız ve dangalak oluyor çok afedersiniz. Eğer yeni tanıştığınız insan da böyle biriyse bulunduğunuz yerin çöpüne bırakın kendisini.

2. Birlikte çıktığınız yolculuktan ya da yaptığınız tatilden,

Hep derler de inanmazsınız değil mi? Vallahi öyle! Bir insanı tanımak için beraber yola çıkacaksın arkadaş. Bunun sebebi de galiba şu: Varlık ve yokluk şartları altında durumu idare etme şekli. Lay lay lom başlayıp tatillerde biten çok fazla ikili ilişki var ayrıca.

3. Ailesi ile olan ilişkisinden ve diyaloglarından,

Yetişme tarzı çok mühim arkadaşlar, bunu siz de biliyorsunuz. Bir kişiye 'olmuş bu' dememizi gerektirecek en önemli unsurlardan biri de ailesiye olan ilişkisi. Çünkü en yakınlarına bile saygılı davranmayan bir vatandaş, hayatına yeni giren insanı da biçer döver!

4. Tartışma ve kavga esnasındaki davranış şeklinden,

Bazı insan kavga etmeye bayılır, bazısıyla da Siyaset Meydanı'nda katılımcıymış gibi efendi efendi tartışırsınız. En ufak bir krizde çıkan bu iğneli durumlardaki tepkiler çok önemli. Çünkü bu, arkadaşlığın uzun vadeli olup olmayacağını direkt olarak belirleyebilir.

Not: Her bokta sesini yükselten insandan uzak durun naçizane tavsiyem.

5. İçki sofrasındaki hal ve hareketlerinden,

Hani derler ya 'Bi insanı tanımak için rakı sofrasına götüreceksin' diye, işte o hesap. İçki içince kimimiz çok neşeli oluyoruz, kimimiz içimize kapanıyoruz... Hepsi insanlar için ya, her şey olabilir. Önemli olan, karşındaki insana kendini en bıraktığın anda bile nasıl davrandığın. Kafanızı attırırsa bırakın hesabı ödesin! (şaka).......(ama siz bilirsiniz)......(biraz düşünün bunu)

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Tuvalet-banyo gibi ortak alanları kullanma şeklinden,

Bir insanın başkasına olan saygısını en iyi ortak tuvalet alanını nasıl kullandığından anlarsınız. Dışarıdaki mekanlardaki tuvaletleri görüyorsunuz, etrafımız hayvanat dolu. Ancak ev, yurt, otel gibi alanların tuvaletini yanınızdaki insan eğer tarla gibi kullanıyorsa kafasını klozete sokup üstüne sifonu çekebilirsiniz!

7. Borç para isteme ya da verme durumundaki ifadesinden,

Para denilen lanet, bütün ilişkilerin adeta en büyük test edicisi. Çok hassas bir konu olan para, nice ocaklar söndürmesiyle meşhur. Burada önemli olan konu dürüst olmak! Para istediniz diyelim, yok dedi ama aslında olduğunu biliyorsunuz. Demek ki sizi çok yakın görmüyor. Para verdiniz ama bir türlü borcunu ödemiyor, alabilirseniz alın. Alamazsınız bu da size ders olsun! (Kim bilir kaçıncı ders de mi? Aferin!)

8. Kötü günde yanınızda olup olmamasından,

Canınız çok sıkkın olabilir, Allah korusun birini kaybetmiş olabilirsiniz vs. Çok elzem bir mazereti yoksa ve yanınızda değilse ayıpların büyüğünü etmiş diyebiliriz. Siz zaten gerçeği hissedersiniz; eğer hissinize de güveniyorsanız good bye bambino!

9. Çevresinden ve seçtiği arkadaşlarından,

'Bana arkadaşını söyle, sana kim olduğunu söyleyeyim' demişler taaaa ne zaman! Çünkü bu, kişinin nasıl biri olduğunu ele veren en büyük ipucu. Ben daha da bu konuda yorum yapmayayım isterseniz. Teşekkürler...

10. Acil durumlarda yardım edip etmediğinden,

Bu sefer de size bi şey oldu diyelim; şans bu ya yalnızsınız üstelik! Kalkıp gelmek mecburi değil ama geliyorsa eğer iyi bir insandır. Haksız mıyım kankitolar?

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Hoşlandığı şeylerden ve ilgi alanlarından,

İnsan boş kaldığında kendi zevk aldığı şeyleri yapmak ister. Eğer bu kişi, boş kaldığı zamanlarda çatıya çıkıp soyunmuyorsa  kesin başka şeyler yapıyordur. Mesela yemek, mesela makrame, mesela ahşap boyama...

12. Paylaşımcı olup olmadığından,

Çünkü bu bir insanın kötü gün dostu olup olmadığını gösterir. Yeri gelir cepte bir simit alacak kadar para vardır, ikiye bölüp yenilir. 'Yok ben doymam onla, hepsini yiycem' derse zaten düşüncesizliğin kitabını yazmış bir bireydir kendisi.

13. Halı saha maçındaki tepkilerinden,

13. Halı saha maçındaki tepkilerinden,

Bu madde erkek bireyler için geçerli. Halı saha maçları, adrenalinin en yüksek olduğu takım oyunlarından bir tanesi. Zaten kilit kelime burada 'takım'. Eğer bu takım ruhuna uyum sağlayamıyor, öfkesine hakim olamıyor ve mağlubiyeti kabul edemiyorsa o insanla arkadaşlık biraz zor geçecek demektir.

14. Hayvanlara olan ilgisinden,

Hayvan seven herkes bir köpek ya da kediyle sarmaş dolaş yuvarlanmak zorunda değil elbette. Önemli olan şu ki, kendinden başka canlılarla bir arada yaşamaya saygı gösteriyor mu ve onların durumlarını iyileştirmek için bir şeyler yapmayı düşünüyor mu? Düşünüyorsa o kişiye sarılıp çimlerin üstünde yuvarlanın!

15. Yemek yeme şeklinden,

Bunu en güzel açık büfe yemeklerde görürsünüz arkadaşlar. Yiyemeyeceği şeyleri bile tabağına dolduruyorsa en basitinden bir aç gözlülük söz konusu olabilir. Bir de arkasından atlı koşturuyormuş gibi aceleyle yemek yiyen insan da biraz şeydir yani...

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Birlikte alış veriş yaparkenki tavırlarından,

Alış veriş arkadaşlığı gerçekten çok zor. Bu yüzden kadın-kadın ya da erkek-erkek kombinasyonu işleri daha kolaylaştırıyor. Birlikte alış veriş yaparken kendini kaptırıp uzun uzun vitrinlere bakması ve sizi kenarda unutması pek güzel olmuyor. Ayrıca bir de giyim zevkine tanık olmuş oluyorsunuz, o da bonus.

17. Başarılı bir espri anlayışına sahip olup olmadığından,

Bakın bu madde, iki dünyanın bir araya gelmesini ya da sonsuza dek ayrı kalmasını sağlayan maddelerden biri. Biz isteriz ki aynı bakış açısına sahip olduğumuz insanlarla bir arada olalım. Peki ya arkadaşınız yukardaki gibi olsa?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
196
42
34
23
6
4
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Napoleon Bonaparte

Bi insana ne ayaksın sen demeden önce bunları yapıyorsanız çok da şeetmenin anlamı yok bence.

Procidis

yine mükemmelim.

Ebru Bektaşoğlu

Merhabalar, İnsanları tanımak üzerine yazınızda paylaştığınız bilgiler için teşekkürler. Bir insanı tanımak konusunda şu iki konuya çok dikkat ediyorum; b... Devamını Gör