Görüş Bildir
Haberler
‘Kırmızı Halı’ TBMM’ye de Veda Etti

‘Kırmızı Halı’ TBMM’ye de Veda Etti

Onedio Medya
28.12.2015 - 23:33

Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndan sonra TBMM'de de kırmızı halılar, Türklerle özdeşleştirilen bir renk olduğu gerekçesiyle turkuaz rengi halılarla değiştirildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

TBMM Başkanı’nın ve devletin zirvesinden diğer isimlerin kullandıkları Şeref Kapısı’nın önüne turkuaz renkli halılar serildi. Uygulamanın kapsamının ne olacağı ve kırmızı ile donatılmış diğer alanların da turkuaza döndürülüp döndürülmeyeceği merak konusu.

Uygulama 2013 yılında başlamıştı

Uygulama 2013 yılında başlamıştı

2013 yılında yayınlanan Başbakanlık genelgesiyle, Başbakanlığın protokol halılarında kırmızı yerine turkuaz renginin kullanılmasına geçilmişti.

Genelge yayınlanmadan önce düzenlenen Bakanlar Kurulu toplantısı öncesi Başbakanlık Merkez Bina’nın girişindeki kırmızı halı yerini turkuaz renkli halıya bırakmıştı. Değişikliğin nedeninin ise turkuazın ‘Türk mavisi’ olarak tanınmasından ileri geldiği belirtilmişti.

Arınç: Bu şekilcilikten ibaret bir konudur

Arınç: Bu şekilcilikten ibaret bir konudur
İçeriğin Devamı Aşağıda

Bakanlar Kurulu sonrası Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, konuya ilişkin olarak, “Yakında yayınlanacak bir kararnamemiz var. Bu kararnamelerde resmi karşılamalardaki kırmızı halı uygulamasını kaldırıyoruz. Bu şekilcilikten ibaret bir konudur. Farklı yerleri belki ayrı tutmak amacıyla kararnamenin bunları da dikkate alarak hazırlanması kaydedildi. Bu kırmızı halı meselesi, çok yerli yersiz de kullanılıyor. Artık buna gerek olmadığı düşüncesindeyiz. Turkuaz rengi, bizim özel bir rengimizdir, gayet güzel de seçilmiş, kırmızıya alıştığınız için hepiniz, niye bu farklı renk oldu diye… Her şeyin bir ilki var. Biz de bugün turkuazdan başladık” ifadelerini kullanmıştı. 

ZETE, Milliyet

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
40
24
12
3
1
1
1