Görüş Bildir
Haberler
'Karıları ve Kızları Evet'çilere Helâldir' Demişti: İBB'nin Eski Çalışanı Bipolar Olduğunu Söyledi ve Beraat İstedi

etiket 'Karıları ve Kızları Evet'çilere Helâldir' Demişti: İBB'nin Eski Çalışanı Bipolar Olduğunu Söyledi ve Beraat İstedi

FreiGeist
14.02.2018 - 12:51 Son Güncelleme: 14.02.2018 - 13:09

16 Nisan'daki referandum öncesi sosyal medyada 'Karıları ve kızları Evet'çilere helaldir' paylaşımı yapan eski İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) çalışanı hâkim karşısına çıktı. Sanık Ömer Albayrak, bipolar olduğunu iddia etti ve  beraatını istedi.

Sosyal medya hesabından 16 Nisan referandumu öncesi paylaştığı mesajı büyük tepkilere yol açmıştı. Gelen tepkiler üzerine sanık paylaşımını silmişti.

Tepkiler üzerine Basın Bürosu belediyede amirlik yapan kişinin açığa alındığını ve soruşturma başlatıldığını duyurmuştu.

Hakkında, 'Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama' suçundan 3 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan eski İstanbul Büyükşehir Belediyesi Haller Müdürlüğü çalışanı Ömer Albayrak İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi'nde hâkim karşısına çıktı.

İstanbul Barosu'da duruşmada müşteki olarak yer aldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) de sanıktan şikayetçi olarak davaya katılma talebinde bulundu. 

Kimlik tespitinde evli ve 3 çocuğunun olduğunu söyleyen sanık, bu olay öncesi İBB Haller Müdürlüğü'nde memur olarak çalıştığını, şu anda ise işsiz olduğunu bildirerek herhangi bir gelirinin olmadığını söyledi.

Sanık paylaşımın hakaret ve küfür içermediğini savunarak, "İBB'de memur olarak çalışmasaydım bunu gündeme getirmeyeceklerdi" dedi.

Sanık paylaşımın hakaret ve küfür içermediğini savunarak, "İBB'de memur olarak çalışmasaydım bunu gündeme getirmeyeceklerdi" dedi.

Savunmasına devam eden sanık, söz konusu paylaşımı kendi Facebook adresinden yaptığını ve arkadaş listesinde bulunan bir kişinin bu paylaşımı alıp kendi hesabında eleştirel olarak paylaşması sonucu sosyal medyada yayılmasına neden olduğunu anlattı. 

Paylaşımın kendi iradesi dışında yayıldığını ileri süren Ömer Albayrak, paylaşımın hakaret ve küfür içermediğini savunarak, 'İBB'de memur olarak çalışmasaydım bunu gündeme getirmeyeceklerdi' dedi.

Bipolar hastası olduğunu söyleyen sanık, söz konusu paylaşımının hakaret ve küfür içermediğini, toplumda da infiale yol açmadığını savunarak beraatini istedi.

Bipolar hastası olduğunu söyleyen sanık, söz konusu paylaşımının hakaret ve küfür içermediğini, toplumda da infiale yol açmadığını savunarak beraatini istedi.

Ara kararını veren mahkeme, sanığın ileri sürdüğü hastalığına ilişkin varsa raporu mahkemeye bildirmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
404
136
32
7
5
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Marbling

Sosyal medyada böğürürken gayet aklın başındaydı, göt korkusu sarınca bipolar mı oldun? Embesil yobaz!

sinan

adamların işi gücü sikinin derdi anasını satiyim. akepe değil abazan parti.. bu abazan partiye tavsiyem mensuplarına şişme mişme oyuncak dağıtsın yoksa tecav... Devamını Gör

B. Barnes

O da bir hastalık. Zaten nerde muhafazakr gördüysem hep karı kız peşinde koşup fantezi yapıyordu. Alayı piç

alper arslan

terbiye yoksunu, insanların eşlerini çocuklarını başka birine peşkek çekebilme cesareti nasıl bir ahlaksızlığın, vicdansızlığın ve fütursuzluğun eseridir. bi... Devamını Gör