Görüş Bildir
Haberler
"İyi ki Soyları Tükenmiş" Dedirten 10 Ölümcül Dinozor

etiket "İyi ki Soyları Tükenmiş" Dedirten 10 Ölümcül Dinozor

Arslan Ural Karabağlı
03.12.2014 - 13:34 Son Güncelleme: 03.12.2014 - 15:03

"Jurassic World" filminin 2015 yılında vizyona girecek olması, tüm dünyada, dinozorlara olan ilgiyi canlandırdı. Bu sayede orijinal serinin yarattığı bir tartışma konusa da, yeniden gündemin baş sıralarına oturdu. "Acaba bu dinozorların etrafında olup da, hayatta kalmak mümkün müdür? "

İşte, orijinal seriyi takip edenler arasında 'Orada ben olsaydım...' diye başlayıp, saatlerce süre giden tartışmaya açıklık getirecek 10 ölümcül dinozor

Kaynak: http://s.viralnova.com/dangerous-dinos/
İçeriğin Devamı Aşağıda

1-) Trodon

1-) Trodon

Listedeki en ufak dinozorlardan biri olan Trodon, boyutundan ziyade zekasıyla ön plana çıkar. Trodon'un beyni, aynı dönemde yaşayan dinozorların çoğundan daha büyüktür. Ve sürüler halinde avlanırlar.  

2-) Giganotosaurus

2-) Giganotosaurus

Gelmiş geçmiş en büyük dinozorlardan biridir. Yetişkinlerin ağırlığı neredeyse 8 tonu bulur ve her zaman öfkelidir. Giganotosaurusların devasa kafatasları ve ağızları vardır. Sizi avlayıp, bütün halde yutabilirler.  

3-) Sarcosuchus

3-) Sarcosuchus

Sarcosuchus, timsahın erken dönem atasıdır. Ancak modern timsaha göre, boyutları oldukça büyüktür. 

4-) Allosaurus

4-) Allosaurus

Allosauruslar, Jurassic dönemindeki et oburlar arasında en kana susamış olanıdır. Hareket eden her şey, onun için bir avdır. Kendisi gibi olan diğer et oburları avlamasıyla da bilinir. Avına kocaman dişlerini geçirmeden önce onu devasa pençeleriyle sakatlar...  

5-) Tyrannosaurus Rex

5-) Tyrannosaurus Rex

T-Rex'in tam manasıyla bir ölüm makinesi olduğu gerçeği su götürmez. 5 ile 8 ton arasında değişen kütlesi ve  sayısız keskin dişi barındıran kocaman çenesiyle, çevresine dehşet salar... 

İçeriğin Devamı Aşağıda

6-) Utahraptor

6-) Utahraptor

Velociraptorlar istediği kadar ilgi odağı olsun.Bir Utahraptor onu her şartta lime lime eder. Utahraptor'lar çok hızlı dinozorlardır. Ve düşmanlarını jilet keskinliğindeki pençelerinin darbeleriyle öldürürler. 

7-) Dilophosaurus

7-) Dilophosaurus

Yetişkin Dilophosauruslar 2 metreden daha küçük ve yarım tondan daha hafif dinozorlardır. Ne var ki, son derece vahşi ve kana susamıştırlar. Ayrıca oldukça hızlı ve çeviktirler. 

8-) Carnotaurus

8-) Carnotaurus

Carnotauruslar, gövdesi en güçlü olan dinozorlardan biridir. Bacakları oldukça iridir. Ve tavırları da son derece kabadır.  

9-) Charcharodontosaurus

9-) Charcharodontosaurus

Bu dinozor, siz daha onun adını bile telaffuz etmeye zaman bulamadan, sizi öldürür. Yetişkin bir Charcharodontosaurus, 13 metre boyu ve 10-15 ton arasında değişen ağırlığıyla tam bir canavardır. Dinozorun devasa pençeleri ve keskin dişleri vardır. Boyutları T-Rex'ten büyük olsa da, beyni daha küçüktür. 

10-) Spinosaurus

10-) Spinosaurus

Gelmiş geçmiş en büyük et obur dinozor, Spinosaurus'tur. Yetişkinlerin 

boyları 18 metre civarındadır ve 20 tona yakın ağırlıkları vardır. Bu dinozoru eşsiz yapan şey ise, omurgasından dışarıya doğru genişleyen ve 2 metre yüksekliğe erişebilen çıkıntılardır.

  

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
901
513
447
146
129
125
113
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?