Görüş Bildir
Haberler
"İstanbul'a Nefes Ol"mak İsteyenler Bugün Saat 17:00'de Tünel'de Buluşuyor

"İstanbul'a Nefes Ol"mak İsteyenler Bugün Saat 17:00'de Tünel'de Buluşuyor

Hande öçalan
05.07.2015 - 15:34 Son Güncelleme: 05.07.2015 - 15:37

Kuzey Ormanları Savunması ve İstanbul Kent Savunması’nın başlattığı ‘İstanbul’a Nefes Ol’ kampanyası için ilk destek imzaları bugün toplanılacak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Önce Yürüyüş, Sonra İmza

Önce Yürüyüş, Sonra İmza

Geçtiğimiz cuma basın toplantısıyla duyurulan İstanbul’a Nefes Ol, Nefes Al’ kampanyası için bugün saat 17:00’de Tünel Meydanı’ndan Galatasaray’a yürüyüş gerçekleştirilecek. Yürüyüş boyunca, ‘mega projeler’ in durdurulması için imza da toplanacak.

Başta İstanbul’un kuzeyini yapılaşmaya açan 3’üncü köprü, 3’ncü havalimanı ve Kanal İstanbul olmak üzere mega projelere karşı İstanbulluları ‘seferberlik’e çağıran kampanyaya destekler bekleniyor.

İşte Kuzey Ormanları Sitesinde Yer Alan, Kampanya İçin Yapılabilecekler Metni:

İşte Kuzey Ormanları Sitesinde Yer Alan, Kampanya İçin Yapılabilecekler Metni:

“İmza masalarımızda da kampanyaya katılabilir, dahası kendi mahallende, sokağında, meydanında imza toplayarak destek verebilirsin.

Bizler aylar önce “ağaçlara kardeşiz” diyerek, bir ağaca, bir yeşil çaputla sarıldık! Sen de ister Kuzey Ormanları’nda, ister mahallendeki parkta ya da kapının önündeki bir ağaca bir çaput bağlayabilir, “işte benim kardeşim!” diyebilirsin. Fotoğrafını çekebilir, bizlerle paylaşabilir, yaşamı savunduğunu, ağaç kardeşinle birlikte herkese duyurabilirsin.

İstanbul’a sanatınla nefes olabilirsin. Kendi renginle, kendi cümlenle, kendi sesinle, kendi çizginle… Kuzey Ormanları için kendi hayalini tasarlayabilir, resmini, müziğini, karikatürünü bizlerle paylaşarak destek olabilirsin.

Bazen bir caddede, bazen bir köyde, bazen bir şantiye alanında bazense bir holding kapısında… Eylemlerimize katılabilir, sesimize ses katabilirsin.

Kuzey Ormanları’ndaki şantiyelerden, yeşil alan tahribatıyla ilgili haberleri veya Kuzey Ormanları’nda direnen, yeniden yeşeren canlarla ilgili haberleri bizlerle paylaşabilirsin.

Kampanya haberlerini ve etkinliklerini takip ederek, paylaşarak Kuzey Ormanları’nın sesini daha da çok duyurabilirsin.”

Ayrıntılı bilgi için __nefesol.kuzeyormanlari.org

Diken

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0