Görüş Bildir
Haberler
'Göçmen Krizi ve İngiltere Meselesi AB'yi Dağıtabilir'

'Göçmen Krizi ve İngiltere Meselesi AB'yi Dağıtabilir'

AB Konseyi Başkanı Donald Tusk, birliğin önündeki iki büyük krizin İngiltere'nin ayrılması süreci ve göçmen krizi olduğunu belirtti. Tusk, bu sorunlar iyi yönetilemezse AB'nin dağılabileceğini söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

AB Konseyi Başkanı Donald Tusk, Perşembe günü yapılacak AB Zirvesi öncesinde Romanya'da Cumhurbaşkanı Klaus İohannis ile Bükreş'te bir araya geldi.

İngiltere'nin AB'den ayrılma tehlikesine dikkat çeken Tusk, 'Bu, kırılgan bir süreç ve nazikçe ele alınmalı. Kırılırsa bir daha birleştirilemez.' dedi.

İngiltere'nin AB'den ayrılmamak için talep ettiği reformlara da dikkat çeken Donald Tusk, 'AB'nin geleceği tehlikede. Avrupa değerlerinden taviz veremeyiz' ifadelerini kullandı.

Tusk ayrıca Avrupa'ya göçlerin Türkiye ile varılan anlaşma ile gözle görülür şekilde azalacağı ve daha kontrollü olacağına dikkat çekti.

"İki büyük kriz AB'yi dağıtabilir"

"İki büyük kriz AB'yi dağıtabilir"

Donald Tusk, birliğin önündeki iki büyük krizin İngiltere'nin ayrılması süreci ve göçmen krizi olduğunu belirtti ve bu sorunlar iyi yönetilemezse AB'nin dağılabileceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı İohannis ise 'Schengen alanını korumak Avrupa'daki bütün ülkelerin ortaklaşa çözmesi gereken bir konudur. Yasa dışı göçler sorun olmaya devam etmektedir. Bunun önüne etkili bir politika ile geçilmelidir' dedi.

CHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
33
25
6
5
5
4
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Darkwins

Sırf giremeyelim diye dağılıyonuz dimi ibişler -_-

Furkan saygılı

Hayırlı olsun. 3. Dünya Savaşı ve ardından yeni dünya düzeni. ( Evet hayal gücüm geniş )

dürüst

hadi inşallah