Görüş Bildir
Haberler
'Emek Bizim İstanbul Bizim'

'Emek Bizim İstanbul Bizim'

ATKN
17.01.2015 - 19:04 Son Güncelleme: 17.01.2015 - 22:17
İçeriğin Devamı Aşağıda

İstanbul 9. Bölge İdare Mahkemesi’nin Emek Sineması’nın yıkılarak yerine yapılan inşaat hakkında yürütmeyi durdurma kararı vermesinin ardından Beyoğlu Kent Savunması adı altında bir araya gelen sivil toplum kuruluşları Emek Sineması önüne yürüdü.

Grup basın açıklamasından sonra sloganlar atarak Taksim Meydanı’na yürümek isteyince kısa süreli gerginlik yaşandı. Polis Tasim’e yürümek isteyen yurttaşlara barikat kurdu. Slogan atarak yürüyüşe devam etmek isteyenler ile polis arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Araya girenler gerginliği sona erdirdi.

Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi’nin açtığı davada yürütmeyi durdurma kararı verilmesinin ardından İstanbul Mimarlar Odası kararın uygulanıp uygulanmadığını teftiş etmek için eylem yapılacağını duyurmuştu. Bir çağrı da “Emek Bizim” platformundan gelmiş ve yapılan çağrıda “Bu hala başlangıç” ifadeleri kullanılmıştı.

Tarihi Emek Sineması için Taksim Meydanı’ndan başlayan yürüyüş Emek Sineması’nın bulunduğu yere kadar sürdü. Emek Sineması önünde basın açıklaması okundu. Mimarlar Odası adına Mücella Yapıcı, Emek Sineması ile ilgili hukuki süreci anlatırken, basın açıklaması yönetmen Elif Refiğ tarafından okundu.

Yürüyüş, Mis Sokağı İnci Pastanesi önünde sona erdi. İnci Pastanesi, yürüyüşçülere profiterol dağıttı.

Eylem sırasında twitter kullanıcıları da #EmekBizimİstanbulBizim etiketiyle yürüyüşe destek verdi.

Kaynak: Zete, DHA

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0