Görüş Bildir
Haberler
'Bütün Dünya Erdoğan'ı Devirmek İçin Bir Araya Geldi'

'Bütün Dünya Erdoğan'ı Devirmek İçin Bir Araya Geldi'

İçeriğin Devamı Aşağıda

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, hükümetin her türlü eleştiriyi ‘ paralel ‘ ilan etme eğilimini ve komplo arayışını bir adım ileri taşıdı. Akdoğan, 12 yıldır AKP iktidarına ‘ saldıran ‘ herkesin aslında ‘paralel yapı’ olduğunu savundu; ‘ bütün dünyanın bir araya gelip Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı devirmek istediğini ‘ öne sürdü.

AKP’nin Polatlı kongresine katılan Akdoğan, “10 Ağustos’ta ‘Çatı aday’ çıkardılar. İçeridekiler, dışarıdakiler bütün dünya bir araya geldi; ‘Erdoğan’ı devirirsek her şeyden kurtuluruz’ dediler. Siz haklıysanız kimse sizinle baş edemez. Baş edemediler. Bundan sonra edemeyecekler” diye konuştu.

Akdoğan, son dönemde Erdoğan’ın, Gülen Cemaat’ine yönelik kullandığı ‘Paralel yapı’ söyleminin aslında son 12 yılda AKP’ye saldıran bütün yapılar için kullanabileceğini ve darbeci anlayışı kimsenin hortlatamayacağını savunurken, ‘ Yeni Türkiye ‘ vurgusu yapmayı ihmal etmedi:

“Derin devlet yapılanmaları, çeteler, devlet gücünü kullanarak iktidarları etkisizleştirmek isteyen yapılar da paralel yapı. KCK terör örgütünün yapılanmaları bölgede devlet yerine geçebilecek alternatif bir otorite üretme çabaları, onlar da paralel bir yapıdır. Vesayetçi odaklar, yeşil ergenekon, din kisvesi altında olursa veya etnik görünümde. Bütün bu paralel devlet, illegal yapılanmalar, vesayetçi odaklar, darbeci odaklar bunların hiçbirine müsaade etmeyiz. Hepsiyle mücadele ederiz. Demokrasi- hukuku koruruz. Hiç kimse ‘Seçilmiş iktidarları ben yönetirim’ sevdasına kapılmasın. Geçti o dönemler. Kimse bu vesayetçi odakları, darbeci anlayışı yeniden hortlatamaz. Yeni Türkiye’de bunların hiçbirine yer yok.”

  • Diken
Kaynak: http://www.diken.com.tr/yalcin-akdoga...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0