Görüş Bildir
Haberler
'Bulunduğum Yer Bir Zindana Dönüştü'

'Bulunduğum Yer Bir Zindana Dönüştü'

Fatih UZUN
03.11.2014 - 20:16

CHP'den istifa eden Ankara milletvekili Emine Ülker Tarhan, bir basın toplantısı düzenleyerek CHP'nin seçim politikasını, yenilgileri zafer olarak sunuşunu benimsemediğini, partiyi yönetenlerin CHP'nin öneminin idrakinde olmadığını söyledi.

CHP'den istifa ederek bağımsız Ankara Milletvekili olan Emine Ülker Tarhan, TBMM'de bir basın toplantısı düzenleyerek istifasının arka planını anlattı.

Tarhan; 'Kurultayda, öfke hezeyanları, masaya vurulan yumruklar arasında bir aydınlık bir ışık aradım ama bulunduğum yer bir zindana dönüştü. O yumruklar aslında siyasal anlamda iktidara atılmalıydı ama olmadı. Taban masaya yumruk filan değil iktidar istiyordu aslında. Şimdi, geride benimle aynı tıkanıklık hissini yaşamakla birlikte ses çıkartmayan pek çok iyi insanı da bırakmak pahasına ayrıldım CHP' den. Ayrıldığım kapı kıymetlidir, kurucu partidir. Sorumluluğu vardır, ne yazık ki, yönetenler bunun idrakinde değil' dedi.

'Her yenilgiye zafer diyen tekrarlardan sıkılmıştım'

Olanlara itirazı olduğunu belirten Tarhan, “CHP, ya kendini kandırmaya devam edecek ya da yeni bir yol seçecek demiştim. Yol filan seçmedi 'yalancıdan başbakan olmazdı ama bak ne oldu?' sorusu kulaklarımda çınlıyordu. Her yenilgiye zafer diyen, her yenilgiyi bir şezlonga yükleyen, tekrarlardan sıkılmıştım, yeni bölüm yazalım istiyordum. Bir an için başka bir dünya mümkün diyenlerin umutlanmasını istemiştim. Olmadı. Yine delege hesapları, kurultay kurnazlıkları. Bu kadar kurnazlık kurgulayabilenler halktan oy almaya gelince niye yeterli olmuyor, anlamıyorum. Türkiye'nin bu olağanüstü döneminde genel seçimde AKP'nin anayasayı değiştirecek çoğunluğa ulaşması, Cumhuriyetle hesaplaşma, iç ve dış tehditler, güçlü bir iktidar alternatifi yaratmayı zorunlu kılmışken, çözüm arayışlarının önü kesildi. Bana içerde mücadele etmedi diyorlar, elimden geleni fazlasıyla yaptım. Bakın, beni bir kez dinlediler ama bu kez de yanlış anladılar' dedi.

'Tıpış tıpış söylemine karşı Gezi tarzı kitlesel eylem sergilendi'

Son seçimde seçmenin yeni bir siyasal tavır ve duruş geliştirdiğini belirten Tarhan; 'Özellikle tıpış tıpış söylemine karşı, aslında bir tür Gezi tarzı kitlesel eylem sergiledi. İçine sinmeyen adaya pasif direniş geliştirdi. Milyonlar sandığa gitmedi. Ya da geçersiz oy kullandı. Cumhuriyet tarihinde ilk kez böylesine geniş ve kitlesel bir boykot olmuştur. Bu şezlong sığlıkları ile açıklanamayacak kadar anlamlıdır. İç Anadolu ve Karadeniz de mi tatildeydi, şezlongtaydı da oy alınamadı? Bunun ciddiyetle tahlili gerekir. Zira seçmenler bunu siyasal duruş yöntemi olarak uygulamıştır, gerektiğinde yine kullanacaktır. Bu sessiz sesi duymak gerekir' dedi.

Bir gazetecinin, 'Yeni bir siyasi parti veya başka bir partiye geçmeyi düşünüyor musunuz?' sorusunu Tarhan, 'Ben yalnızım gördüğünüz gibi ama yalnız değilim. Önümüzdeki dönemdeki siyaset kararımı ve planlarımı toplumun beklentileri belirleyecektir. Benim açıklamadığım her şey gerçeğe aykırıdır' diye cevapladı.

HaberSol

Kaynak: http://haber.sol.org.tr/devlet-ve-siy...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0