Görüş Bildir
Haberler
"Ben Hep Beşiktaş’ta Kalmak İstediğimi Söyledim"

"Ben Hep Beşiktaş’ta Kalmak İstediğimi Söyledim"

Batuhan
02.01.2015 - 14:00

Beşiktaş'ın bu sezon patlama yapan isimlerinden Veli Kavlak, Nevzat Demir Tesisleri'ne gelen iki küçük Beşiktaşlı ile röportaj yaptı.

İŞTE VELİ KAVLAK'IN RÖPORTAJI...

“Veli Kavlak’ın askerleriyiz” sloganını ilk duyduğunda ne düşündünüz?

Valla çok şaşırdım ilk gördüğümde. Beşiktaş taraftarının duvarlara “Veli Kavlak’ın askerleriyiz” yazmasını çok ilginç buldum ve doğrusu farklı yerlerde de bu kullanıldıkça sempatik geldi bana hep... Gerek tribünde gerekse de sokakta bu şekilde bir slogana ismimin uyarlanması ve bu lafın çok fazla kullanılmasından dolayı çok mutlu olduğumu söyleyebilirim.

Neden Avusturya Milli Takımı’nı seçtiniz?

Ben orada doğdum ve büyüdüm. Avusturya Milli Takımı’nda on yedi yaşında forma giydim. O zamanlar Türkiye’den bir haber yoktu. Dolayısıyla zaten zorunlu olarak oranın millisi olmuş oldum.

Beşiktaş’a ilk transfer olduğunuzda nasıl karşılandınız?

Beşiktaşlı oyuncular başından beri hep beni olumlu karşılamışlardır. Bu takımda hakikaten çok iyi bir arkadaşlık var. Gerek idman içinde gerekse de saha dışında iyi makara yaparız.

Yeni stadımız Vodafone Arena için neler düşünüyorsunuz?

Dünyanın en güzel stadı olacak. Hepimiz merakla bekliyoruz. Hem biz futbolcular olarak hem de taraftarların futboldan alacağı keyif olarak çok üst düzey bir ortamda, çok harika deneyimler yaşayacağımızdan eminim. Beklemedeyiz yani...

Takımımızda en iyi anlaştığınız futbolcu kim?

En iyi Olcay Şahan ile anlaşıyorum.

BJK Futbol Okulları’na dair neler söyleyebilirsiniz? Avusturya ile Türkiye altyapılarını karşılaştırdığınızda nasıl bir tablo ortaya çıkıyor?

BJK Futbol Okulları sizin gibi değerli Yavru Kartallar’ın en iyi şekilde yetişmeleri için çok önemli kurumlardır. Ben de her zaman ziyaret ederek destek olmak isterim. Avusturya’da profesyonel futbolcuların altyapılardaki ufak topçuları ziyaret etmesi normaldir, hatta zorunludur. Avusturya’da spor eğitimine çok önem verilir ama bildiğim kadarıyla Beşiktaş Futbol Okulları da gayet iyi çalışıyor. Orada yedi yaşında spora başlatılıyor. Türkiye ile karşılaştırıldığında biraz daha ilerideler diyebiliriz.

Bir futbolcu sakatlandığında ne hisseder?

Sakatlık durumunda insanın çok morali bozulur. Allah tüm futbolcuları sakatlıktan korusun diyorum. Ben çok sakatlanmayan bir insanım neyse ki ve kimsenin başına gelsin istemem.

Büyük Beşiktaş taraftarı hakkında neler düşünüyorsunuz?

Avusturya’da milli maçlarda elli bin kişiye oynarız. Hatta Fransa’ya maça gittiğimizde seksen bin kişi önünde oynadık. Mesela geçen ay Başakşehir Stadyumu’nda belki 10 bin kişi vardı ama oradan yansıyan heyecan inanın seksen bin kişiye karşılık geliyordu. Dünyadan bizim taraftarımız kadar çılgın ve harika bir taraftar grubu olduğunu sanmıyorum.

Sizin için “Deli Veli” diyorlar...

Valla maçları sonradan ben de izlerken kendimi tanıyamıyorum (gülüyor). Saha içinde bambaşka bir insana dönüşüyorum. Hırstan kaynaklı bir delilik olabilir. Ama burada rahatız gördüğünüz gibi, sıkıntı yok. Bana “Deli Veli” denmesi çok hoşuma gidiyor.

Aileniz Beşiktaş’a transferiniz gündeme geldiğinde ne demişti?

Hiç vakit kaybetmeden Beşiktaş’a gelmemi önerdiler. Beşiktaş’a gelmem konusunda hem beni çok yüreklendirdiler hem de asla desteklerini esirgemediler.

Çocuğunu futbol oynamaya teşvik eden ailelere tavsiyeniz nedir?

Çocuklara baskı yapmasınlar, destek olsunlar.

Peki bizlere tavsiyeniz nedir?

Futbolcu olun ya da olmayın; insan kalabilmek, iyi bir insan olabilmek çok önemli... Değişmemeye çalışın, şımarmayın ve özünüz aynı kalsın. Yabancı maçları da takip edin, iyi analiz edin... Tabii ki eğitiminizi aksatmayıp sağlığınıza dikkat edin!

Transfer konusuyla ilgili bir gelişme var mı?

Ben hep Beşiktaş’ta kalmak istediğimi söyledim. Beşiktaş’ı çok seviyorum. Görüşmelerimiz devam ediyor. Bir gün inşallah oturup anlaşmaya varırız.

Sporx

Kaynak: http://www.sporx.com/futbol/superlig/...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0