Görüş Bildir
Haberler
'Aşk Evliliği mi Mantık Evliliği mi?' Diye Kafayı Bozanlar İçin 13 Faydalı Karşılaştırma

'Aşk Evliliği mi Mantık Evliliği mi?' Diye Kafayı Bozanlar İçin 13 Faydalı Karşılaştırma

İnsanların yıllardır kafasında dönüp duran sorulardan biri de bu: Aşk evliği mi, mantık evliliği mi? Herkesin kendi önceliklerine göre bir cevabı var. Biz de bu iki evlilikle ilgili karşılaştırmayı bir yapalım dedik. Bakalım siz ne diyeceksiniz?

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Aşk evliliği yapanların en büyük gerekçesi elbette aşk. Ancak mantık evliliği yapanlar, aşkın geçici olduğunu düşünüp başka kriterlere öncelik veriyorlar.

2. Aşk evliliği yapanlar "İki gönül bir olunca samanlık seyran olur" diyip paraya pula bakmıyor. Mantık evliliği yapanların ise geleceğini garantiye alacak para beklentisi var.

3. Aşk evliliğinde elbette kaş, göz, güzellik çok da önemli değil. Mantık evliliğinde ise eş seçerken doğacak çocukların genlerini seçmek gibi bir durum var.

4. Aşk evliliğinde kişiler, yakın gelecekte yaşayacağı şeyleri kafasına takmaz. Mantık evliliğinde ise bu iş proje hazırlar gibi ilerler.

5. Aşk evliliği yapanlar, hayatlarında kendilerini tamamlayan insanı bulduklarına inanır. Mantık evliliğinde ise yalnız kalmamak için eş seçmek önemlidir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Aşk evliliğinde karşıdaki insan için değişmenin lafı edilmez; değişim içten gelen bir çabadır. Mantık evliliğinde ise kimse kimse için değişmez, sadece konu müzakere edilir.

7. Aşk evliliklerinde en iyi arkadaş eştir. Mantık evliliklerinde ise en iyi arkadaşlar başkadır, karı-koca konumlanması başka.

8. Aşk evliliğinde kişilerin bireysel sınırları birbirlerine karışmış haldedir. Mantık evliliğinde ise sınırlar keskin çizgilerle bellidir; ihlal edilmesi krizlere sebep olur.

9. Aşk evliliğinde keyif alınan ortak noktalar oldukça fazladır. Mantık evliliklerinde herkesin kendine ait zevkleri vardır ve genellikle bu zevkler çok nadir bir araya gelir.

10. Aşk evliliklerinde çocuk sahibi olmanın belli bir zamanı olmaz, planlar dahilinde çocuk yapılmaz. Mantık evliliklerinde ise çocuk sahibi olmadan önce neredeyse envanter çıkartılır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Aşk evliliklerinde tarafların aileleri ile sıfır sorun politikası olması için çaba sarf edilir. Mantık evliliklerinde ise aileler, fazla yer işgal etmez.

12. Aşk evliliği genellikle daha genç yaşlarda gerçekleşir. Yaş ilerledikçe insanlar mantık evliliği yapmaya daha meyilli olurlar.

13. En güzeli aşık olduğun insanla gerçekçi bir dünya kurup aynı zamanda da mantık evliliği yapmaktır. Yer yüzünde bunu beceren insan sayısı, küçük bir ilçedeki hastane sayısı kadardır.

Peki sizce hangisi olmalı?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
393
122
93
58
34
26
26
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın