Zoom Üzerindeki Video Konferans Deneyiminizi Daha Keyifli Hale Getirecek 13 Özellik
Son zamanların en popüler uygulaması artık Zoom!
Koronavirüs dolayısıyla evlere kapandığımız bugünlerde evden çalışanların ve öğrencilerin en çok kullandığı uygulama Zoom haline geldi.
1. Arka planı değiştirin.
2. Kamera ve mikrofon açılışta kapalı olsun.
3. Boşluk tuşuna basarak mikrofonunuzu açıp kapatın.
4. Ekranda emojiyle tepki verin.
5. Kısa yollar listesine göz atın.
6. Galeri görünümünü açın.
7. Videosunu açmayanları gizleyin.
8. Ekranınızı paylaşın.
9. Güzellik filtrenizi açın.
İşe gidiyormuş gibi hazırlandınız saçınızı başınızı düzelttiniz, masanıza yerleştiniz ama hala sanki olmayan bir şeyler var. Kendinizi kamerada bir türlü beğenemiyorsanız Zoom'un rötuş özelliğini, tıpkı kameralarımızdaki güzellik filtresi gibi kullanabilirsiniz. Bunun için videoyu başlatma ikonunun yanındaki yukarı okuna basmanız ve ardından video ayarlarına giderek, 'Videom'un altındaki 'Görüntüme rötuş yap'ı seçmeniz gerekiyor.
10. Görüşmeyi bilgisayarınıza kaydedin.
Hem ücretsiz hem de ücretli sürümde, Zoom aboneleri dizüstü ya da masaüstü bilgisayarda masaüstü uygulamasını kullanarak görüşmelerini kaydedebilirler. Ancak unutmayın, cep telefonlarında bu özellik yalnızca ücretli aboneler tarafından kullanılabiliyor.
Kaydettiğiniz görüşmenizi Google Drive ya da Dropbox gibi bulut depolama ya da YouTube ve Vimeo gibi video paylaşım uygulamalarına yükleyebilirsiniz.
Kayıt için ayarlara girin ve kayıt tuşunu kaydırın. Görüşmeye siz ev sahipliği yapıyorsanız, alttaki araç çubuğunda yer alan kayıt simgesine de basabilirsiniz.
11. Görüşmeyi buluta kaydedin.
Eğer ben rahatım zaten ücretli sürümü kullanıyorum diyorsanız, görüşmenizi direkt olarak bulut uygulamalarına ya da bilgisayarınıza göndermeniz de mümkün. Hem de hem bilgisayarınızdan hem telefonunuzdan...
12. 40 dakikadan uzun görüşmeler yapın.
Zoom'un ücretsiz versiyonunda, toplu konferans görüşmelerinizi yalnızca 40 dakika yapabiliyorsunuz. Birebir ikili görüşmelerde bir süre sınırlaması yok. Ancak konferans görüşmelerinizi ücretli sürüme geçerek uzatabilirsiniz.
13. 100'den fazla kişinin katıldığı görüşmeler yapın.
İş ya da okulunuzda 100'den fazla kişinin katılacağı görüşmeler için profesyonel tarifeye geçmek gerekiyor. En yüksek tarifede (Enterprise Plus) bin kişiye kadar görüşme yapmak mümkün!
Yorum Yazın
Zoom’u kullanmayin diye bas bas bagiriyor millet buyuk guvenlik acigindan dolayi, bunlarda zoom’u ovuyor.
şahsi olarak yapabileceğimiz bir şey yok...okul zoomu kullandırtıyor.
Zoomu Boğaziçi Enstitüsü de kullanıyor.
Zoom güvenlik sorunları nedeniyle yasaklanmamış mıydı? yerli video konferans için Havelsan çalışıyor, bir de Karel var sanırım Karel Bulutta Video Konferans