Görüş Bildir
Haberler
Yüzdeki Tüylerden Kurtulma Yüzdeki Tüyler

Yüzdeki Tüylerden Kurtulma Yüzdeki Tüyler

Yüzünüzdeki Tüyler İçin Çözüm

İstenmeyen Tüylerden Kurtulma Vazelin

İstenmeyen tüylerden kurtulmak için vazelini kullanabileceğinizi biliyor muydunuz. Ağrısız acısız basit bir yöntemle istenmeyen tüylerinizden kurtulun. Bunun için gerekli malzemeler;

  • Vazelin 10 gram

  • Lanolin 30 gram

  • Kırlangıç otu özü 20 gram

Bu karışımı hazırlamanız için öncelikle bir tencereye su koyup kaynatın ve kaynamaya devam etsin. Bunun için kethıl da kullanabilirsiniz. Şimdi saydığımız malzemeleri başka bir kaba koyup buharda eritin. İyice eridikten sonra bir kaşık nişasta ekleyip iyice karıştırın. Daha sonra cildinize sürebilirsiniz. Bu  karışımı etkili olması için cildinizde 3-4 saat bekletip yıkayabilirsiniz.

Yüzdeki tüyler için kesin çözüm

Bir çok kişi, vücut tüylerini ortadan kaldıracak kalıcı bir epilasyon yöntemi arıyor. Ağdadan elektrolizden, lazer epilasyona kadar her şeyi deniyorlar ve bu sinir bozucu tüylerin büyümesini engellemeye çalışıyorlar.

Kalıcı olarak tüylerden kurtulmak mümkün mü yoksa tüyler bir süre sonra tekrar çıkmaya devam eder mi? Öncelikle bu soruyu cevaplamalıyız.

Kaynak: https://www.ciltbakimi.biz/yuzdeki-tu...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Yüzdeki Tüyler için Çözüm

Yüzdeki tüylerden kurtulma, İstenmeyen tüylerden kalıcı bir şekilde kurtulma yolları, eğer yüzdeki tüyler sizi rahatsız ediyorsa yüzdeki tüylerden nasıl kurtulurum diyorsanız çözüm için okumaya devam edin.

Herkesin en azından biraz vücut tüyleri vardır bunlar kollarının altında, cinsel bölgelerde, bacaklarında ve benzeri yerlerde. Yine ulaşılması zor olan bölgeler sırt kollar omuzlar gibi.

Çoğunlukla karşılaşılan ve ergenlik dönemindeki genç kızların başına gelen polikistikover diğer adıyla yumurtalık kisti bunun nedenlerinden başlıcalarıdır. Polikistikover adet düzensizliğine neden olabilir ve bunun için verilen ilaçlar daha sonra hormonal tüylenmeyi arttırabilir. Aşağıdaki doğal yöntemlerden nane ve aslan pençesi kürlerini kullanabilirsiniz.

Bazı vücut tüyleri, hem erkek hem de kadınlar için problem oluşturmaktadır. Ama koyulaştığında, kalınlaştığında ve sırtınızda veya omuzlarınızda bir saç teli gibi görünmeye başladığında ne yaparsınız?

Vücut tüylerinden kurtulmanın birçok yolu vardır bunlar tıraştan balmumuna, epilasyondan lazer epilasyona kadar bilindik yöntemlerdir. Ama size daha özel bir yöntemden bahsedeceğiz. Vücut tüylerinden kurtulmak için doğal yöntemler e ne dersiniz.

Sadece doğada bulunan malzemeleri kullanarak vücut tüylerinden kurtulmanın yolları var mı? Lazer yok, sert epilasyon kremleri yok ve kesinlikle jilet yanma hissi yok.

Bunun için birkaç doğal sert epilasyon yöntemleri vardır. Vücut tüylerinden nasıl kurtulacağınızı bilmek istiyorsanız ve tamamen doğal birkaç basit yöntem istiyorsanız okumaya devam edin.

İstenmeyen tüylerden kurtulmak için vazelini kullanabileceğinizi biliyor muydunuz. Ağrısız acısız basit bir yöntemle istenmeyen tüylerinizden kurtulun. Bunun için gerekli malzemeler;

Vazelin 10 gram

Lanolin 30 gram

Kırlangıç otu özü 20 gram

Bu karışımı hazırlamanız için öncelikle bir tencereye su koyup kaynatın ve kaynamaya devam etsin. Bunun için kethıl da kullanabilirsiniz. Şimdi saydığımız malzemeleri başka bir kaba koyup buharda eritin. İyice eridikten sonra bir kaşık nişasta ekleyip iyice karıştırın. Daha sonra cildinize sürebilirsiniz. Bu karışımı etkili olması için cildinizde 3-4 saat bekletip yıkayabilirsiniz.

Bir çok kişi, vücut tüylerini ortadan kaldıracak kalıcı bir epilasyon yöntemi arıyor. Ağdadan elektrolizden, lazer epilasyona kadar her şeyi deniyorlar ve bu sinir bozucu tüylerin büyümesini engellemeye çalışıyorlar.

Kalıcı olarak tüylerden kurtulmak mümkün mü yoksa tüyler bir süre sonra tekrar çıkmaya devam eder mi? Öncelikle bu soruyu cevaplamalıyız.

Evet kalıcı olarak kabul tüylerden kurtulmak için yapılabilecek tek bir epilasyon yöntemi var. Elektroliz tüy köklerini yakar, böylece vücudunuz onları onaramaz. Foliküller zarar gördüklerinde yeni tüylerin çıkması imkansız hale gelir.

Bununla birlikte, elektroliz bile% 100 kalıcı değildir. Bu tip epilasyon uygulanan birçok insan, birkaç yıl sonra tekrarlanan vücut tüylerinin çıktığına neden olur. Elektrolizin tamamlanmasından bu yana 10 yıl geçtikten sonra, kıl folikülleri vücut tüylerinin en az bir yüzdesini yeniden üretti. Tüyler elektrolizden önceki gibi koyu ya da kalın değildi ama yine de görüldü.

Bunun dışında Lazer epilasyonun çalışma prensibi ise genellikle sadece bir yıl işe yarar. Işık demeti, saç foliküllerine zarar verir, ancak elektroliz derecesine zarar vermez. Gerçekten tüylerin durmadan yeniden büyüme oranını yavaşlatır. Bu nedenle, her yıl takip edilen lazer epilasyon tedavisi almanız önerilir. Bu şekilde, lazer tüyü bir kez daha yakar. Ve yeniden oluşumunu yavaşlatır.

Diğer epilasyon yöntemleri için ise mesela ağda, cımbız, traş, epilatör gibi seçenekler hiç bir zaman uzun süre dayanmaz. Bacaklarınıza balmumu yapın ve bir ay kadar uygun bir şekilde yeniden saç büyümesi görmeyebilirsiniz. Sırtınızı veya omuzlarınızı balmumu yapın ve sonuçlar biraz daha uzun sürebilir (bu bölgelerdeki tüylerin yoğunluğu nedeniyle). Ancak, sonunda, saç her zaman tekrar büyüyecek.

Bunu anlamak, “kalıcı” epilasyon diye bir şey olmadığını fark etmenize yardımcı olacaktır. Vücut tüylerinden nasıl kalıcı olarak kurtulacaklarını arayan insanlar hayal kırıklığına uğrayacaklar. Aşağıdaki doğal epilasyon yöntemleri oldukça etkilidir.

Vücut tüylerinden “kalıcı olarak” kurtulabilmeniz mümkün olmamakla birlikte, aşağıdaki yöntemler, vücut tüylerinizi kontrol altında tutmak için haftalık ya da aylık mücadelenizde size yardımcı olacak ve bir o kadar etkili olacaktır.

Papaya, sadece tropikal bir meyveden çok daha fazlasıdır. Vitamin ve minerallerin yanı sıra papain adı verilen özel bir enzimle doludur. Papain kıl köklerinin kırılmasına yardımcı olur ve tüylerinizin yeniden büyüme hızını yavaşlatır. Sadece şu anda foliküllerden filizlenen tüylerle uğraşmakla kalmayacak, aynı zamanda vücut kıllarınızın geri dönüşünü geciktirecektir.

Papaya ile ilgili en iyi şey, cildiniz için çok besleyici olması ve son derece hassas bir cilde sahip olanlara bile uygulanmasıdır. Cildinize besleyici madde verdiği için vücut tüylerinden kurtulmanızın yanı sıra güzel bir peeling maddesidir.

Papaya Kürü Nasıl Yapılır

Yaş papaya

Yaş zerdeçal kökü

Bıçakla papayayı soyun ve küçük küpler halinde doğrayın. Küpleri kalın, sulu bir papaya posası haline getirmek için bir çatal kullanın.

Rendenin en küçük kısmı ile yaş zerdeçal kökü rendeleyin. Zerdeçalın uygun şekilde emildiğinden emin olmak için bu karışımları iyice karıştırın ve macunu vücut bölümlerine uygulayın.

Bu karışımı cildinize masaj yaparak uygulayın. 20 dakika kadar bekletin. Bu süre geçtikten sonra, karışımı cildinizden ılık su ile durulayın. Cildinizin bir miktar sararma olabilir bunun nedeni zerdeçaldır. Ancak birkaç gün içinde rengini almaya devam edecektir. Bu, karışımı haftada 1 yada 2 kez uygulayabilirsiniz.

Vücut tüyleri azaldıktan sonra, tıraş olabilirsiniz. Cildinizin iyileşmesi için bir gün verin, ardından karışımı tekrar uygulayın. Düzenli olarak uygulamaya devam edin ve uzun süre ağda veya tıraş konusunda endişelenmenize gerek yok.

Bunun için ihtiyacımız olan malzemeler Zerdeçal ve gül suyudur. Yumurta büyüklüğündeki bir zerdeçalı kabuğunu soyup doğrayın. Bir çatal yardımıyla iyice ezin. Daha sonra birkaç çorba kaşığı gül suyuyla karıştırın. Cildinize kolayca uygulanabilen kalın bir krem halini almasını sağlayın.

Karışım krem şekline geldikten sonra istenmeyen tüylerin olduğu kısma sürün ancak cildinizin bu maddelere karşı bir alerjisinin olup olmadığı test etmek için öncelikle küçük bir kısa sürüp bekleyin. Sürülen bölgede kızarıklık olup olmadığını görün.

Karışımı istenmeyen tüylerin olduğu yere sürün 15 – 20 dk kadar bekledikten sonra ılık su ile yıkayın.

Erkeklerde istenmeyen tüylerden kurtulma

Bunun için Gerekli Malzemeler

Testere dişli aslanpençesi ve taze nane

Öncelikle Öğle ve akşam yemeklerinden önce 1 tutam taze nane tüketilmesi önerilmektedir. Bu tze nane 1 ay kadar devam edilmelidir.

Özelikle Kadınların Kullanması önerilen kür ise; Testere dişli aslanpençesi kürü. Hazırlanışı ise 1 bardak suyu kaynatıyoruz ve içerisine 1 tatlı kaşığı testere dişli aslanpençesi ekleyip 6-8 dakika kadar demlemeye bırakıyoruz. Bu kürü süzüp öğle yemeğinden 2 saat sonra ve akşam yatmadan olmak üzere günde 2 bardak içiyoruz.

Bunun için ihtiyacınız olan şey 4 adet kuru ceviz kabuğu ve 1 bardak su

Öncelikle ceviz kabuklarını yakın ve küllerini su ile krem şeklini alacak şekilde karıştırın. Bu karışımın 10 saat kadar demlenmesi için bekletin. Daha sonra istenmeyen tüylerin olduğu kısıma sürün ve üzerini örtün. Yarım saat kaldıktan sonra ılık su ile yıkayabilirsiniz.

Kaynak: https://www.ciltbakimi.biz/yuzdeki-tu...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın