Görüş Bildir
Haberler
Yeşil Sahalarda Başörtüsü Dönemi. FIFA Onayı Verdi

Yeşil Sahalarda Başörtüsü Dönemi. FIFA Onayı Verdi

Fatih UZUN
01.03.2014 - 18:49
İçeriğin Devamı Aşağıda

Yeşil Sahalarda Başörtüsü Dönemi. Fıfa Onayı Verdi

Yeşil sahalarda başörtüsü dönemi. FIFA onayı verdi

2 yıllık deneme süresinin ardından yeşil sahalardaki başörtüsüne onay verildi. FIFA tarafından verilen kararda futbolcuların sağlığını tehdit etmediği kanaatine ulaşan FIFA'nın verdiği olumlu kanaat özellikle İslami ülkeleri sevindirecek.

Uluslararası Futbol Birliği Kurulu'nun (IFAB) 128. Genel Kurul Toplantısı İsviçre'nin Zürih kentinde gerçekleştirildi. Alınan kararlara göre bundan sonra kadın futbolcular, maçlarda başörtüsü ile oynayabilecek.

FIFA, saha içerisinde kullanılması durumunda sakatlığa sebep olabilecek her türlü ekstra ekipmanı 2012 yılında yasaklamış ancak bazı müslüman ülkelerden yapılan başvurular sonucunda FIFA, Asya Futbol Konfederasyonu'na (AFC) iki senelik bir deneme süresi tanımıştı. 2 yıllık deneme süreç sonucunda başörtüsü ve bu tarz ekipmanların futbolcu sağlığını tehdit etmediği kanaatine ulaşan FIFA, başörtüsüne onay verdi.

Toplantıdan sonra açıklama yapan FIFA Genel Sekreteri Jerome Valcke, 'Böylece müslüman kadın futbolcular, artık günlük yaşamda kullandıkları başörtülerini maç esnasında da giyebilecekler. Aynı kural erkekler için de geçerli. Ve başörtüleri desensiz ve forma rengi ile aynı olmak zorunda.' diye konuştu.

Forma altından mesaj vermek yok

Toplantıdan çıkan başka bir karar da, forma altı mesajlarının yasaklanması oldu. FIFA, Haziran ayından itibaren, futbolcuların formalarının altına giydikleri iç çamaşırlarında slogan veya herhangi bir mesaj olması ve futbolcuların bunları maçta göstermeleri durumunda ceza alacaklarını açıkladı. Bu kural 2014 Dünya Kupası'ndan itibaren geçerli olacak.

  • gazetebalikesir.com
Kaynak: http://www.gazetebalikesir.com/spor-3...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0