Görüş Bildir
Haberler
Yemen'de Sivil İtaatsizlik

Yemen'de Sivil İtaatsizlik

Al Jazeera

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yemen'in güneyindeki Aden kentindeki ayrılık talepleri sivil itaatsizlik çağrılarına dönüştü. Devlet dairelerinde ve okullarda genel grev ilan edildi.

Güney Hareketi liderliğinde yürütülen ‘Ayrılıkçı’ gösterilerin devam ettiği kentte oturma eylemleri ve gösteriler sürüyor. Protestoların merkezindeki Hormaksar bölgesindeki çadır kentte eylemlerini yürüten Güney Hareketi destekçileri kent genelinde isyana teşvik için çalışmalar yürütmeye devam ediyor.

Hareketin sözcülerinden Ahmed Rabizi Anadolu Ajansı’na yaptığı açıklamada barışçıl çerçevede gösterilerin devam edeceği sinyalini verdi.

Rabizi, ''Sivil itaatsizliğimiz bugün yeni bir merhaleye geçti. Hükümet temsilcileri ve Başbakan Bahah'ın kentimizde oluşu nedeni ile Güney Hareketi olarak hükümete bir mesaj veriyoruz. Çizdiğimiz program çerçevesinde protestolarımız ve halkı teşviklerimiz artarak devam edecek'' dedi.

Güvenlik güçlerinin protestoculara karşı göz yaşartıcı gaz kullanarak şiddetle müdahale ettiğini söyleyen Rabizi, hükümeti ''Yemen işgal hükümeti'' olarak adlandırdıklarını ve Aden'in ayrılması için uluslararası desteği alana kadar Aden kent meydanındaki ''Barışçıl'' gösterilerine devam edeceklerini ifade etti.

Yemen'de 2011 yılında başlayan halk ayaklanmaları sonrası 1990'da birleşen Kuzey ve Güney Yemen arasındaki 'ayrılık' fikirleri yeniden gündeme gelmiş ve Güney Hareketi adı altında ayrılıkçı bir hareket oluşturularak gösteriler başlamıştı. Halk desteği almaya çalışan hareket uluslararası kamuoyunda destek arayışı içinde.

  • Kaynak: Al Jazeera ve AA
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0