Görüş Bildir
Haberler
Yavru Deniz Kaplumbağalarından İlk Adım

Yavru Deniz Kaplumbağalarından İlk Adım

Ulaş
23.08.2014 - 13:10

Adana'da koruma altında bulunan Akyatan kumsalındaki 140 yuvadan çıkan 7 bin yavru deniz kaplumbağası denize ulaştı. Sezon sonuna kadar bu sayının 20-25 bine ulaşması bekleniyor.

Nesli tehlike altında olan yeşil deniz kaplumbağasının Akdeniz'deki önemli yuvalama alanlarından biri Adana'nın Karataş ilçesindeki Akyatan Kumsalı. Kumsalın uzunluğu 21 kilometre. Buradaki Yaban Hayatı Geliştirme Sahası'nda bulunan yuvalardan yeşil deniz kaplumbağası yavruları çıkmaya devam ediyor. Mayıs sonundan itiraben 140 yuvadan çıkan 7 bin deniz kaplumbağası denize ulaştı. Doğal Hayatı Koruma Vakfı (WWF-Türkiye) ekipleri de alandaki koruma çalışmalarını sürdürüyor.

WWF-Türkiye Akyatan deniz kaplumbağası koruma ekip lideri Can Yılmaz, yeşil deniz kaplumbağalarının Türkiye'de Akyatan, Samandağ ve Kazanlı'da yoğunluk gösterdiğini söyledi. Yılmaz, 'Yaklaşık 9 yıldır burada koruma çalışmaları yürütüyoruz. Bu kapsamda kaplumbağa yuvalarına çakal ve yaban domuzların zarar vermemesi için, yuvaları tel kafesle çevreleyerek zarar görmesini engelliyoruz' dedi.

'448 yuva tespit edildi'

Mayıs ayı sonunda başladıkları çalışmalarının 15 Eylül'e kadar süreceğine işaret eden Yılmaz, 'Bu sezon 448 yeşil deniz kaplumbağası yuvası tespit edildi. Şu ana kadar 140 yuvadan çıkan yaklaşık 7 bin yavru yeşil deniz kaplumbağası denize ulaştı. Yuvadan çıkışlar sürüyor. Sezon sonuna kadar yaklaşık 20-25 bin yavrunun denize ulaşmasını bekliyoruz' diye konuştu.

Yılmaz, tüm önlemlere rağmen yuvaların yüzde 25'i yaban hayvanları tarafından tahrip edildiğini de söyledi.

  • AA
Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/yav...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın