Görüş Bildir
Haberler
"Vicdanen Çok Rahatım"

"Vicdanen Çok Rahatım"

Batuhan
18.08.2014 - 12:57

"Vicdanen Çok Rahatım"

Beşiktaş Kulübü Divan Kurulu Başkanı Yalçın Karadeniz, 283 kişinin divan kurulu üyeliğinin düşmesine neden olan tüzük maddesi hakkında 'Suçlu biz değiliz, herkesi çeşitli yollarla uyardık' dedi.

Siyah Beyazlı camiada yeni tüzükte yer alan 'Üst üste üç divan kurulu toplantısına mazeretsiz katılmayanların üyelikleri düşer' maddesinin ardından aralarında kulüp eski başkanlarından Yıldırım Demirören ile Serdar Bilgili, camianın önde gelen isimlerinden Rahmi Koç, Erdoğan Demirören, Nevzat Demirören, İsmail Ünal, Metin Keçeli ve Turgay Atasü gibi isimlerin de bulunduğu 283 kişi divan kurulu üyeliklerini yitirmişti.

Yaşanan bu durumun ardından gözler Divan Kurulu Başkanı Yalçın Karadeniz'e çevrildi. Karadeniz de bir basın toplantısı düzenledi.

Tüzük Tadil kongresine katılımın çok az olduğunu hatırlatan ve sadece 42 üyenin oy kullanarak bu günlere gelindiğinin altını çizen Karadeniz; 'Çok üzgünüm fakat bunun yanında son derece vicdanen rahatım. Üzgünüm çünkü içlerinde çok sayıda sevdiğim arkadaşlarım var. Vicdanım rahat çünkü tüzük gereği arkadaşlarımız bu haklarını kaybetmiştir' dedi.

10 bin üyenin tüzük tadil kongresine katılma hakları varken, bu maddenin sadece 42 oyla kabul edildiğinin altını çizen Yalçın Karadeniz; 'Maalesef uyardım. Eski bir bürokrat olarak başımıza gelecekleri önceden gördüm. Yanlış karar alıyoruz dedim, içlerinde yaşlı arkadaşlarımız var, bir orta yol bulmalıyız dememe rağmen, demokratik yollarla bu madde geçti. Şimdi soruyorum; bu kararı alan 42 kişi kusurlu değil, keyfi davranıp tüzük tadil toplantısına katılmayanlar kusurlu değil, kuralları uygulayan divan kurulu mu kusurlu ? Bunu insafla karşılamak lazım' şeklinde konuştu.

'Kulübe katkıları olan Beşiktaşlılar ile ne sorunum olabilir?'

'Benim Divan Başkanı olarak Beşiktaş'ın her sıkıntısında yardımlarını esirgemeyen, sayın Koç, Sayın Demirören, sayın Demir ile ne sorunum olabilir ki ?' diyen Divan Başkanı 'Yönetim Kurulu Başkanı diyor ki, yapılacak ilk tüzük tadil toplantısında bu hata düzeltilecek diyor, demek ki bir hata var, ama bu bizden kaynaklanmıyor. 42 kişinin kabul oyuyla ve herkesin gözü önünde bu madde tüzüğe eklendi. Bu hata öngörülememiştir. Ancak ne olursa olsun, Başkan hata yapılmııştır, ilk fırsatta bu düzeltilecek diyorsa, ben varım , ilk oy kaldıracak benim. Ancak Divan Kurulu'nun suçluymuş gibi gösterilmesi bizi üzdü, güvendiğimiz dağlara kar yağdı' dedi.

Beşiktaş Tüzüğünü uygulamak mı görevini yapmaktır, uygulamamak mı? diye soran Divan Başkanı 'Benim haberim yok denilemez, herkesi gözü önünde cereyan etti. Arkadaşlarımız böyle bir ortamda bu olaya maruz kalmıştır. Bundan memnunmuyum, tabii ki değilim. Tüzük maddesi diyor ki 'kendiliğinden düşer'. Bunu öngörerek, yaptığımız divan toplantılarında dip not olarak yazmışım, üyelere gönderilen çağrı kağıtlarında lütfen tüzük maddesini dikkate alınız yazıyor. Üst üste 3 kez divan toplantısına katılmayan üyelerin üyelikleri düşer diye uyarıyoruz.' açıklamasını yaptı.

Kaynak: DHA

Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/kar...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0