Görüş Bildir
Haberler
Valilik Mesken Dağı'ndaki 1 Mayıs'ı Yasakladı

Valilik Mesken Dağı'ndaki 1 Mayıs'ı Yasakladı

adem kara
30.04.2014 - 15:21

HAKKARİ Valisi Necmettin Kalkan, ildeki sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin öncülüğünde kent merkezine 60 kilometre uzaklıkta bulunan Mesken Dağı’nda yapılmak istenen 1 Mayıs işçi bayramı kutlamalarını, toplantı ve gösteri yeri olmadığı gerekçesiyle yasakladıklarını açıkladı.

Hakkari’ye 60 kilometre uzaklıkta bulunan 2 bin 600 rakımlı Mesken Dağı’nda karakol ve askeri operasyonlara karşı BDP’liler tarafından 15 gündür kurulan barış çadırındaki eylemler devam ederken, Hakkari’de 42 sivil toplum kuruluşunun içerisinde yer aldığı Emek ve Demokrasi Platformu 1 Mayıs işçi bayramı kutlamalarını Mesken Dağı’nda yapılacağını duyurdu. Hakkari il Özel idaresi Genel Sekreterliği’ndeki Türk-İş sendikasında bir araya gelen İHD Hakkari Şube Başkanı İsmail Akbulut, KESK Hakkari Şubesi Dönem Sözcüsü Süleyman Aşkan, Büro Emekçileri Sendikası (BES) Hakkari Şube Başkanı Emel Atay Akbaş’ın katıldığı toplantıda konuşan Türk İş Hakkari il Temsilcisi Seyfullah Akın, işçiler ve STK’lar olarak Hakkari’deki 1 Mayıs kutlamalarını Mesken Dağı’nda yapacaklarını söyledi. Akın, şöyle dedi:

'Başlatılan barış süreci ile birlikte yaklaşık 1.5 yıldır dağlarda kan akmıyor. Bu sürecin sekteye uğramaması için dağlarda yapılan karakol ve askeri operasyonlardan vazgeçilmesini istiyoruz. Bu anlamda 1 Mayıs işçi bayramını Mesken dağında kutlayacağız.'

Basın açıklaması ardından STK’lar Hakkari Belediye Başkanı Dilek Hatipoğlu ile birlikte kent merkezindeki esnaflara broşörler dağıtarak Mesken Dağı’ndaki 1 Mayıs kutlamalarına davet etti.

Hakkari Valisi Necmettin Kalkan ise, Mesken Dağı’nın Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Yasası’na aykırı olduğunu ve orada güvenliği sağlanmanın zor olacağı için STK’lar öncülüğünde yarın Mesken dağında kutlanması planlanan 1 Mayıs etkinliğini güvenlik gerekçesiyle yasakladıklarını söyledi.

Behçet DALMAZ/ HAKKARİ, (DHA)

Her gün en yeni, en eğlenceli ve en kaliteli videoları Hürriyet TV'de izle! Tıkla, keşfet!

İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0