Görüş Bildir
Haberler
Ürdün Prensi FIFA Başkanı Blatter'e Rakip

Ürdün Prensi FIFA Başkanı Blatter'e Rakip

Onedio Medya
06.01.2015 - 11:31 Son Güncelleme: 06.01.2015 - 11:46

39 yaşındaki Ürdün Prensi Ali Bin El Hüseyin, Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) Başkanlığına aday oldu. Aynı zamanda Ürdün ve Batı Asya Futbol Federasyonları Başkanı olan Prens, dünya futbolunu yöneten FIFA'da değişim zamanının geldiğini söyledi.

Prens Ali Bin El Hüseyin, 'Artık yönetimsel tartışmalardan sıyrılıp yeniden sporun kendisine dönme vakti' dedi.

Ürdün Prensi bu sözleri ile 17 yıldır görevde olan FIFA Başkanı Sepp Blatter'in döneminde yaşanan yolsuzluk ve rüşvet iddialarına atıfta bulunmuş oldu.

Prens Ali Bin El Hüseyin özellikle kadın futbolcuların sahaya başörtüsüyle çıkabilmelerine izin verilmesine yönelik çalışmalarıyla ve 'Garcia Raporu'nun kamuoyuna açıklanması yönünde çağrıda bulunması ile öne çıkmıştı.

FIFA'nın 2018 Dünya Kupası'nı Rusya'ya, 2022 Dünya Kupası'nı da Katar'a verme kararları tartışma yaratmış ancak Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği iki ülkeyi de açılan ve yolsuzluk rüşvet soruşturmasında aklamıştı.

Raporunun kamuoyuna açıklanma şeklini protesto eden FIFA Etik Kurulu Soruşturma Komisyonu Başkanı Amerikalı Michael Garcia ise geçen ay istifa etmişti.

BBC geçen ay bazı FIFA yetkilileri ve Blatter arasında gizli görüşmeler yapıldığını ve bu görüşmelerde Blatter'in geleceğinin ele alındığını ortaya çıkarmıştı.

BBC spor muhabiri Mani Djazmi, Prens Ali Bin El Hüseyin'in Avrupa Futbol Federasyonları Birliği'nin (UEFA) tercih ettiği aday olduğunu söylüyor.

Mani Djazmi UEFA'nın daha önce Blatter'in bir dönem daha FIFA Başkanlığına aday olmasını istemediğini hatırlatıyor.

Djazmi'ye göre Ürdün Prensi seçimi kazanma şansı olduğunu biliyor.

1998 yılından bu yana FIFA Başkanı olan 78 yaşındaki Sepp Blatter beşinci kez göreve aday.

Blatter ve Prens Ali Bin El Hüseyin'le birlikte eski Fransız diplomat Jerome Champagne de FIFA Başkanlığına aday olduğunu açıklamıştı.

BBC

Kaynak: http://www.bbc.co.uk/turkce/spor/2015...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0