Görüş Bildir
Haberler
Üniversite Mezunu Olmak Yetmiyor!

Üniversite Mezunu Olmak Yetmiyor!

Ali Çeşmeci
02.02.2014 - 00:19 Son Güncelleme: 02.02.2014 - 00:39

Üniversite Mezunu Olmak Yetmiyor!

Günümüzde artık herkes üniversite mezunu olduğu gibi, bu mezunların birçoğu aranan özelliklerin %90’ına sahip. Kimisi dil biliyor, kimisi tüm sertifikaların peşinde, kimisi her türlü bilgisayar programını biliyor.

Artık herkes aranan özellikleri ucundan kıyısından karşılıyor. Fakat artık iş dünyasının ve işverenlerin bakış açılarının tamamen değiştiği bir döneme giriliyor. Çağın getirdiği birçok yenilik işe alınacak olan personelde aranan özellikleri baştan sona değiştiriyor. Artık kurumlar, okurken çalışan, aktif, insan ilişkilerinde başarılı, zorunlu ya da zorunlu olmayan staj programlarına katılan, bu programlardan çıkarımlar elde eden kişilerle çalışmayı tercih ediyorlar. Yani kısacası; sadece üniversite bitirmek günümüz teknolojisinde işe alınmak için bir kriter sayılmıyor.

Üniversite okurken part-time işlerde çalışmak , staj programlarına katılmak okul bitiminde iş dünyasına atılmayı kolaylaştırdığı gibi, kişiyi donanımlı ve deneyimli kılıyor. Çünkü okurken yapılan işler kişinin iş yaşamı na bakış açısını değiştirdiği gibi, aynı zamanda vizyonunu geliştirmesine de katkı sağlıyor.

Kaynak: http://www.unimetre.com/universite-me...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0