Görüş Bildir
Haberler
Twitter'da 'İstenmeyen' İçerikler Beş Saniyede Silinecek

Twitter'da 'İstenmeyen' İçerikler Beş Saniyede Silinecek

adem kara
31.05.2014 - 14:05

Twitter’ın Anayasa Mahkemesi kararıyla tekrar erişime açılmasının ardından yeni arayışa giren hükümetin, İçişleri Bakanlığı aracılığıyla istenmeyen içeriklerin beş saniyede silinmesini sağlayacak ‘ NetClean ’ isimli yazılımın alınması için harekete geçtiği iddia edildi.

BirGün’den Olgu Kundakçı’nın haberine göre, 40 milyon avro değerindeki bu yazılımla Twitter’da ‘ istenmeyen ‘ fotoğraf, görüntü ve bilgilere hızlı bir şekilde erişiminin engellenmesi amaçlanıyor.

Bilişim uzmanlarıysa uygulamayı, internette ifade özgürlüğünü kısıtlayacak yeni bir adım olarak değerlendirildi.

Bu donanımın Türk Telekom ve TTNet gibi internet trafiğinin omurgasına yerleştirileceği uyarısında bulunan Alternatif Bilişim Derneği Başkanı Ali Rıza Keleş, “ Yasadışı olduğu belirtilen paylaşımların yanında pek çok paylaşımı da engelliyor olacaklar, çünkü anahtar kelimeyle işaretlenen içeriklerin süzülmesi oldukça zor ” dedi.

Keleş, “ Bu uygulama, bu sistemin başındaki insanlara gözetim gücü de getirecek. Bu içeriklerin nerede nasıl dolaştığı sistemin başındakiler tarafından da biliniyor olacak. Ağ tarafsızlığının bozulması yurttaşlar aleyhine, devlet ve şirketler lehine bir durum yaratıyor internette ” diye konuştu.

Diken

Kaynak: http://www.diken.com.tr/vitrin/akp-tw...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0