Görüş Bildir
Haberler
Türk Yapımı Akıllı Futbol Topu

Türk Yapımı Akıllı Futbol Topu

Webtekno
10.03.2014 - 16:48 Son Güncelleme: 10.03.2014 - 17:29

Türk Yapımı Akıllı Futbol Topu

Akıllı teknolojilere gittikçe daha fazla ayak uydurmaya başlayan Türk geliştiriciler, son olarak da S.M.A.R.T. Teknoloji, Milli maçlarda Milli Mücadele meselesi haline gelen futbol alanında bir ilke imza attı ve akıllı futbol topu geliştirdi.

Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul Kuşatması’nda kullandığı dev kuşatma silahlarından adını alan “Şahi” isimli akıllı futbol topu, sporcuların ne kadar topla oynadığını, ne kadar top sürdüğünü, kalp atışlarını hesaplamasının yanı sıra, pas yüzdeleri gibi istatistikleri de toplayarak sporcuların kendilerini geliştirmesine ve takım oyununa katkıda bulunuyor.

Futbol kulüpleri genellikle bu tarz istatistikleri tutmak için oldukça pahalı sistemlere yatırım yapıyor ve antrenman maliyetleri bu sistemler yüzünden sürekli artıyordu.

Şahi’nin topladığı istatistikler sayesinde ise antrenman maliyetlerinin azaltılabileceği düşünülüyor.

Şu an geçerli olan Fifa kuralları her ne kadar Şahi’nin resmi karşılaşmalarda kullanılmasına engel olsa da antrenmanlarda son derece kullanışlı ve futbolcuların kendilerini geliştirmeleri için elverişli görünen Şahi, aynı zamanda topladığı istatistikleri bir süre sonra cep telefonlarınıza da gönderebilecek.

Mayıs ayının sonlarına doğru ilk maçına çıkması beklenen akıllı top Şahi’nin CES 2015’te uluslararası arenada da boy göstermesi bekleniyor.

Kaynak: http://www.webtekno.com/zimbirtilar/t...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın