Türk Politikasına Yön Veren 12 Davranış Biçimi
Türk Politikasına Yön Veren 12 Davranış Biçimi
Türk politik yaşamı başka ülkelerdekine benzemez, kendine has yapısı, klişeleri, özellikleri, davranışları vardır. Aranızda politikacı olmak isteyenler olabilir, onlar için bir rehber hazırlamak istedik.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
1. Birisi sizi torpille, adam kayırmayla, nüfuz kullanmayla suçladığında kesinlikle konuyu aydınlatmaya çalışmayın, onun da bunları yaptığından dem vurun.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
2. Birisi sizi rüşvet almakla, haksız kazanç sağlamakla suçladığında kesinlikle konuya açıklık getirmeye uğraşmayın, bizden öncekiler daha çok yedi gibi kısır bir döngüye giriş yapın.
3. Çıkarmaya çalıştığınız bir kanunun, yapmaya çalıştığınız bir değişikliği yanlış olduğu söyleniyorsa kesinlikle bilimden feyz alarak ispata girişmeyin, hamaset gibi güzel bir uygulama var.
4. Sorumlu olduğunuz kurumda yaşanan sıkıntılardan dolayı sizi istifaya davet edenlere kulak asmayın, bunun çözümü istifa değil "durumla daha yakından ilgileneceğim" açıklaması yapmaktır.
5. Yaptığınız yanlışları kabul etmek gibi bir salaklığınız kesinlikle olmasın, oluşturduğunuz hayali yapılar, esrarengiz süreçler bok atmak için birebirdir.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
6. Seçim zamanlarında halktan yapacaklarınızı anlatarak oy istemek gibi bir saflık yapmayın, "kutuplaştırma", "gerginlik yaratma", "kavga çıkarma", vb. durumlar bunun için var.
7. Rakibinizle mücadele etmek için hala fikir tartışmaları, politik argümanlar üzerinde mi duruyorsunuz? Mezhep, soy, sop gibi kavramlar ne güne duruyor?
8. İnsanların sorduğu gelir dağılımı adaletsizliği, yoksulluk, işsizlik, terör gibi sorulara istatistiki bilgiler ışığında cevap yetiştiriyorsanız kusura bakmayın ama alıksınız, "gündem değiştirme" gibi bir şey duymamış olamazsınız?!
9. Türkiye'nin bugün geldiği noktayı göstermek için Avrupa ülkelerinden, Amerika'dan, Uzak Doğu'dan örnekler verecek kadar keriz olmayın, 1920'li yılların Türkiye'si ile kıyaslayın gitsin. Mesela ekmek karne ile satılırdı, camiler ahırdı falan yani.
10. Her yerde aynı şeyi söylemek gibi bir zorunluluğunuz yok. Batı'da liberal, İç Anadolu'da muhafazakar, Doğu'da etnik kimliklere saygılı, Karadeniz'de milliyetçi olabilirsiniz pek tabii ki.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
11. Tıkandığınız yerlerde "R4bia" işareti yaparak her şeyden arınabileceğinizi biliyor muydunuz?
12. Arzu ettiğiniz bir gelişmenin eleştirilmesi üzerine sakın ola ki hoşnutsuz kesimi ikna etmek üzere hareket etmeyin, "O-LA-CAK!" diye bağırmanız kafi.
Bonus - Millet sizi padişah, halife, peygamber, Allah'ın gölgesi, nur yüzlü dede ilan edebilir sorun yok, ama siz helvadan putlarla savaşın ki herkesin kafası allak bullak olsun.
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam