Görüş Bildir
Haberler
'The Cut' Filmekimi'nden Çekildi

'The Cut' Filmekimi'nden Çekildi

adem kara
12.09.2014 - 16:09
İçeriğin Devamı Aşağıda

Fatih Akın'ın Venedik Film Festivali'nde ses getiren yeni filmi 'The Cut' (Kesik), dağıtımcısının talebi üzerine Filmekimi programından çekildi. Film Türkiye'de aralık ayında gösterime girecek.

Venedik Film Festivali’ndeki prömiyerinin ardından Türkiye’deki ilk gösterimini Filmekimi’nde yapacağı belirtilen film daha önce programda bulunmasına rağmen son açıklanan listede yer almadı.

Diken'in haberine göre İKSV filmin listeden çıkarıldığını doğrularken, bu durumun kendilerinden kaynaklanmadığını, tamamen film yapımcılarının gösterim tarihleriyle aldığı stratejik bir karar olduğunu vurguladı. 

Yönetmen Akın, filmle ilgili uzun bir süredir milliyetçi gruplardan ‘nefret mesajları ve bir de ölüm tehdidi’ aldığını söylemişti. Akın, “O film Türkiye’de tek bir sinemada yayınlanmayacak. Beyaz berelerimiz ve Azerbaycan bayraklı planörümüzle gelişmeleri takip ediyoruz. Hodri Meydan!” sözleriyle açıkça tehdit edilmişti.

Filmde, baş kahraman Nazaret Manugyan’ın (Tahar Rahim) eşinin adının Agos gazetesinin 2007′de öldürülen yayın yönetmeni Hrant Dink’in eşi Rakel’le aynı olması, Nazaret’in kardeşinin de Hrant adını taşıması, Dink suikastına gönderme niteliğindeydi.

Akın filmle ilgili Agos’a verdiği söyleşide de, Hrant Dink’le ilgili bir film çekmek istediğini, fakat Dink’i oynamak isteyecek Türkiyeli oyuncu bulamadığını söylemişti.

Kaynak: Diken

Kaynak: http://www.diken.com.tr/fatih-akinin-...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
0
0
0
0
0
0