Görüş Bildir
Haberler
Temizlik Hastası Bir Anneye Sahip Olanlar İçin Hayatta Kalma Rehberi

Temizlik Hastası Bir Anneye Sahip Olanlar İçin Hayatta Kalma Rehberi

Dale Cooper
20.01.2017 - 12:15

Annecim oraya basma, yeni sildim.

O ayakkabılarla halının üzerinde gezinme.

Mutfağın bezi o, götür onu çabuk!

Evet, ülkemizin kanayan yaralarından biri temizlik hastası anneler! Peki temizlik hastası annelerle yaşamak için ne yapmalı? 

İşte cevabı burada. 👇🏻

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Ev, ev değil adeta mayın tarlasıdır! Oraya şuraya hiçbir yere basmadan yürümeye çalışacaksın. Zira oralar yeni silinmiştir. Her zaman yeni silinir!

2. Tabii yeni silinen yerle bitmez basmama meselesi. Bir de halılar var; yürek yemediysen o halıların üzerinde ayakkabıyla gezmeyeceksin! Hayır, öyle bir şey almak falan yok içeriden.

3. Mutfağın beziyle banyoya gitmeyeceksin mesela. O elinde tuttuğun salonun toz bezi, bırak çabuk onu. Bezlerin nasıl kategorize edildiğini öğrenmen bir numaralı vazifen.

4. O koltuklara öyle yayılmayacaksın sonra havaya toz kalkıyor; kırlentlerin, örtülerin de şekli bozuluyor. Canını seviyorsan hazır olda oturmayı öğrenmen iyi olur senin için...

5. Sakın ola ellerini aynalara süreyim deme! Hele iz bırakmayı aklından bile geçirme. Annen seni parmak izinden de olsa tanır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Bilgisayar ekranının çamaşır sulu, köpürtülmüş bezle silinmesini istemiyorsan en az haftada iki kere odanın tozunu alırsan iyi edersin.

7. Oturma odasının tülleri ütülenmeye başladığı anda hazır ve nazır şekilde onları asmayı bekle. O tüller azıcık kırışırsa başına geleceklerden kimse sorumlu olmaz...

Ve inan başına çok şey gelir. 😢

8. Dört mevsim üzerinden hesaplanınca yılda sekiz defa yapılan BÜYÜK TEMİZLİĞE önceden hazırlıklı olmanda fayda var. Özel eşyalarını ve mümkünse kendini de ortadan kaldır o dönemlerde.

Bayram temizliklerini de unutma elbette.

9. "Ayak altında gezinme!" cümlesinin tam olarak ne demek olduğunu öğren. Bu cümle iç ferahlatıcı olduğu kadar bir uyarı cümlesidir de! Ayak altında gezinme lakin bir yere de kaybolma; her an sana ihtiyaç olabilir.

10. Banyoda ve yatak odanda SAÇ bırakmadığından her zaman emin ol. Yoksa o saçları kasten ve hatta fantezi olarak oralara attığına dair suçlamalarla karşılarsın...

Ve 50 sayfalık bir savunma bile annenin lafına itibar etmesini sağlayamaz ne yazık ki.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Kırıntı yaratabilecek herhangi bir yiyeceği yerken tepsiyi ihmal etmiyorsundur inşallah. Ne tepsisi, ÇARŞAF SER SEN ÇARŞAF.

12. Hayatı biraz daha yaşanır kılmak için temizlikte annene yardım et! Ama öyle göstermelik yapma, güvenini kazanmaya bak. En azından kendi alanında (odanda, vs.) hakimiyet kurmana yardımcı olur.

13. Son olarak hiçbir zaman eşyalarınızla vedalaşmadan evden çıkmayın. Temizlik hasta bir annenin en büyük zevklerinden biri her şeyi çöpe atmaktır! Geldiğinizde o çok sevdiğiniz tişörtünüz çöpte olabilir. Şanslıysanız toz bezine dönüşmüştür...

Alışmak sevmekten daha zor geliyor biliyoruz. Temizlik hastası anneye sahip olan arkadaşlarınızla dayanışarak yaşamınızda tutunacak bir şeyler bulabilirsiniz. Esen kalın... 😢

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
198
166
26
18
14
9
6
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
yeldas

eve temizlik için yardımcı abla gelmeden iki gün önce o ev temizlenir..sebep ? kadına ayıp canım aaaa !!!

Asosyal deli

ay bu galeri o kadar cok uyuyor ki benim anneme hatta annem duvari bile yas bezle surter o derece yani :'D