Görüş Bildir
Haberler
Telefonunuz Yavaş mı Şarj Oluyor? Olası Sebeplerin Hepsini Tek Tek Anlatıyoruz

Telefonunuz Yavaş mı Şarj Oluyor? Olası Sebeplerin Hepsini Tek Tek Anlatıyoruz

Penny
01.02.2020 - 13:20

Telefonumuzun yavaş şarj olduğunu fark ettiğimizde genellikle telefonumuzun ömrünün dolduğunu düşünürüz. Fakat aslında bunun birçok sebebi olabilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Özensiz kablo kullanımı.

Özensiz kablo kullanımı.

Kablolar zaten oldukça kolay kopabiliyorken biz de bu konuda pek özenli davranmıyoruz. Kablolarımız ne kadar dayanıklı olursa olsun rastgele çantaya atmak, sert bir şekilde çekmek, kıvırmak gözle görmesek de kablonun içten yıpranmasına sebep olur. Bu durumda da telefonunuz yavaş şarj olacaktır.

Uygun güç kaynağı kullanmamak.

Uygun güç kaynağı kullanmamak.

Öncelikle telefonunuzu bilgisayarınızdan şarj ediyorsanız yavaş şarj olması normal bir durumdur. Telefonumuzu her zaman duvarda olan prizlerde şarj etmemiz gerekir. Fakat bu da her zaman doğru sonuç alacağımız anlamına gelmez. Bulunduğunuz binanın kablo ve bağlantıları eski ya da yetersiz olabilir. Bu durumda da telefonunuz yavaş şarj olacaktır.

Problemli bataryalar.

Problemli bataryalar.

Kablolar çabuk yıprandığından ilk sebep olarak sorunlu kabloları gösterdik ama bataryalarda da benzer problemler bulunabilir. 

Ayrıca her telefon, kendine en uygun batarya ile birlikte üretilir. Bu yüzden telefonunuzu sadece kendi orijinal şarj cihazıyla şarj etmeye özen gösterin.

Telefonun eski olması.

Telefonun eski olması.

Maalesef her elektronik eşyanın bir ömrü olduğu gibi telefonların da bir ömrü var ve bu da telefonun yavaş şarj olmasının en büyük sebeplerinden biridir. Yalnızca bataryayı değiştirmek çözüm olmayabilir çünkü başka birçok parçası da yıpranmış olabilir. Böyle bir durumda tek çare telefonu değiştirmektir.

Arka plan uygulamaları.

Arka plan uygulamaları.

Telefonun yalnızca yavaş şarj olması değil, hiç kullanmadığınız halde şarjının bitmesi gibi şikayetleriniz de varsa sebep tam olarak budur. Bunun için hangi uygulamaların arka planda çalılmaya devam ettiğini öğrenip çok ihtiyacınız yoksa o uygulamalardan kurtulmak çözüm olacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Telefonu şardayken de kullanmaya devam etmek.

Telefonu şardayken de kullanmaya devam etmek.

Telefonunuzu en hızlı şekilde şarj etmek için telefonunuzu kapatabilir ya da uçak moduna alabilirsiniz. Çünkü gelen bildirimler de telefonunuzun yavaş şarj olmasına sebep olacaktır. Telefon şarjdayken sürekli kontrol etmemek daha hızlı şarj olmasını sağlayacaktır. Telefondan uzak birkaç saat hem sizin için hem telefonunuzun düzgün şarj olması için oldukça önemli.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
63
25
14
11
9
8
8
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pepe

"Bana Bilmediğim Bir Şey Söyle"

ufukdiyo

Telefona kaç bin lira para veriyoruz. Yanında gelen kablo dandik oluyor. Kıvrılma korumalı altın uçlu saf bakır oksitlenme korumalı kablolar piyasada baya ya... Devamını Gör

feyk

kirlenen sarj soketi atlanmis. ozellikle type c soketler genis olduklarindan cepteki kumas tozu zamanla icinde birikiyor, katman katman taslasiyor. ilk karsi... Devamını Gör