Görüş Bildir
Haberler
Teknoloji Devi Kara Listeye Alındı

Teknoloji Devi Kara Listeye Alındı

Batuhan
03.03.2014 - 12:29

Teknoloji Devi Kara Listeye Alındı

Alman teknoloji devi Siemens, yolsuzluk suçlamaları nedeniyle Brezilya'da mahkeme tarafından 'kara listeye' alındı. Şirketin kamu ihalelerine girmesi yasaklandı.

Brezilya mahkemesi, Münih merkezli şirkete, kara para aklama, rüşvet ve kartel oluşturma suçlarından ceza verdi ve 5 yıl boyunca Brezilya'da kamu ihalelerine girme yasağı getirdi. Geçen yıl yaz aylarında toplam değerleri bir milyar Euro'ya yaklaşan ihale alan ve bu ülkede şimdiye kadar milyonlarca Euro para kazanan Alman şirketi, Brezilya'daki siyasilere ve etkili isimlere ihale alabilmek için rüşvet vermekle suçlanıyor.

BÜYÜK KAYIPLARA UĞRAYACAK

Siemens'in aynı zamanda ülkedeki ulaşım başta olmak üzere bazı alt apı projeleri üzerinde diğer ortaklarıyla birlikte kartel kurup fiyatları tırmandırdığı iddia ediliyor. Ulaşımdaki pahalılık yüzünden ülkenin lideri Dilma Rousseff geçen yıl yaz aylarında ulaşım ücretlerine zam yapmış, bu nedenle de halk isyan ederek sokaklara dökülmüştü. Gösteriler haftalarca sürmüştü.

Siemens'in kara listeye alınmasının şirketin uluslararası itibarı için büyük kayıp olduğunu belirten Alman basını, bu yıl yapılacak Dünya Futbol Şampiyonası ve gelecek yıl yapılacak Olimpiyatlar öncesi Alman şirketin büyük kayıplara uğrayacağını yazdı.

Cumhuriyet

Kaynak: http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/bi...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0