Görüş Bildir
Haberler
Tatvan Belediyesi'nin İlk İcraatı: Sosyolog Zabıta Müdürlüğü'ne Atandı

Tatvan Belediyesi'nin İlk İcraatı: Sosyolog Zabıta Müdürlüğü'ne Atandı

adem kara
06.05.2014 - 13:49

BDP'li Tatvan Belediyesi döneminde açılan fakat 30 Mart seçimlerinde belediyenin AKP'ye geçmesinin ardından Mizgin Kadın Dayanışma Evi'nde sosyolog olarak çalışan Derya Demir, belediye başkanı tarafından gönderilen yazı ile zabıta müdürlüğünde görevlendirildi. Türkiye'de bir sosyologun zabıta olarak çalıştırılmasının bir ilk olduğunu kaydeden Demir, yaşanan hukuksuzluğun giderilmesi amacıyla İdari Mahkeme'ye başvuracağını söyledi.

Tatvan Belediyesi'ni BDP'den devralır almaz ilk iş belediyede bomba araması yaparak dikkatleri üzerine çeken AKP'li yönetim, bu sefer de BDP'li belediye döneminde işe alınan birçok çalışanı göreviyle alakasız birimlere veriyor.

BDP döneminde kadroya alınan 33 çalışanın üzerinde baskılar artarak devam ederken, Tatvan Belediyesi'ne ait Mizgin Kadın Dayanışma Evi'nde görevli Sosyolog Derya Demir, Zabıta Müdürlüğü'nde görevlendirildi.

Belediyenin kültür biriminde çalıştığını ve AKP'li belediye başkanı tarafından kendisine gönderilen yazı ile Zabıta Müdürlüğü'nde çalışmasının istenildiğini ifade eden Demir, sosyolog olduğundan dolayı Zabıta Müdürlüğü'nde çalışamayacağına dair başkanlık makamına yazı göndermesinin ardından bu sefer de dışarıda zabıta memuru olarak görev yapması için kendisine yazı gönderildiğini söyledi.

Sosyologun yeni görevi: Ruhsat girişi yapmak!

Başkanlık makamı tarafından gönderilen yazıda sosyoloji alanı ile ilgili birçok açıklamanın yapılmasının ardından kendisinden zabıta memuru olarak çalışmasının istendiğini ifade eden Demir, bununla kendisiyle adeta 'dalga' geçildiğini söyledi.

Söz konusu değişikliğe itiraz edeceğini söylemesi üzerine bu kez de birim amirlerinin tehditlerine maruz kaldığını kaydeden Demir, 'Birim amirleri bana 'Eğer itiraz edersen gerekirse seni zabıta memuru olarak gece nöbetine de yazarız' dedi. Tabi ki de hakkım olan itirazımı yaptım' diye konuştu. Hazırlanan çalışma odasında kendisinden ruhsat girişi işleri ile uğraşmasının istendiğini aktaran Demir, 'Sosyolojide ruhsat girişi diye bir alan açılmış ve ben de bunu burada öğrendim. Bu duruma itiraz edince zabıta üniformasını giyip, esnafla tartışmamı istediler. Sosyolojinin bir alanı da esnafla kavga etmekmiş' diye konuştu.

Türkiye'de bir sosyologun zabıta memuru olarak çalışmasının bir ilk olduğunu kaydeden Demir, maruz kaldığı hukuksuzluğun giderilmesi için İdari Mahkeme'ye başvuracağını söyledi.

Mehmet Şah Oruç/bestanuçe

Kaynak: http://www.baskahaber.org/2014/05/akp...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
1
0
0
0