Görüş Bildir
Haberler
Supplementler ile İlgili Doğru Bildiğiniz 14 Yanlış!

Supplementler ile İlgili Doğru Bildiğiniz 14 Yanlış!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Şehir efsanelerini, gerçeklerden ayırmanın vakti geldi! Vücut geliştirme ve fitness ile ilgili doğru bildiğiniz 14 yanlışın arkasındaki gerçekleri bu makaleden öğrenin!.

Bazen vücut geliştirme ve fitness alanında, doğru bilgileri yanlışlarından ayırmak meşakkatli olabilir. Herkesin bir düşüncesi vardır ve genellikle o düşünceler kulaktan duyma bilgilere dayanmaktadır.  Dolayısıyla da, supplement ve besin destek ürünleri hakkında ortaya atılan birçok şehir efsanesi özellikle bu işe yeni başlayan sporcuların kafalarını karıştırmaktadır.

Bu makale, supplementler hakkında yaygın olarak söylenen 14 popüler doğru bilinen yanlışa inceleyecektir. Gelin isterseniz başlayalım;

  • WHEY PROTEİN ŞİŞMANLATIR

Gerçek:

Whey protein şişmanlatmaz sadece aşırı kalori tüketimi şişmanlatır. Her gün yeterli ve doğru miktarda protein tüketmek kas gelişimini maksimum seviyeye çıkarır. Öte yandan, yetersiz miktarda protein tüketimi vücudunuzun kas kütlesini geliştirmesini zorlaştırır.

  • SUPPLEMENTLER/BESİN DESTEK ÜRÜNLERİ PARA TUZAĞIDIR

Gerçek

Piyasada, genel sağlığı ve performansı geliştiren birçok kas yapıcı supplement bulunmaktadır.  Ne dediğini bilmeyen bir avuç sözüm ona “uzmanın” size abartılı iddialarla bu ürünleri kötülemelerine kulak asmayın.

  • BESLENMEM ÇOK İYİ,SUPPLEMENT KULLANMAYA İHTİYACIM YOK

Gerçek

Dengeli bir beslenme tabii ki de iyi bir başlangıçtır ancak bu sizin vücudunuzun ihtiyaç duyduğu tüm besinleri karşıladığınız anlamına gelmez.  Bireylerin besin ihtiyaçları, yaşa, sağlığa, strese ve antrenmanlara göre değişiklik gösterebilir. Supplement ve besin destek ürünlerini, eksiklerinizi tamamlayan sigorta poliçeleriniz olarak görün.

  • TÜM SUPPLEMENTLERİN KALİTESİ AYNIDIR

Gerçek:

Her supplement aynı değildir. Farklı supplement firmaları farklı özelliklere ve standartlara sahiptir. Bazı firmalar, ürünlerini daha ucuza satabilmek için daha kalitesiz ham maddelere dayanmaktadır. Dolayısıyla, fiyatı temel alarak supplement almak doğru değildir ve paranızın tamamen boşa gitmesine yol açabilir. Bunun yerine, supplement kullananların yorumlarını ve en çok satan ürünler hakkında söylenenleri araştırın.

  • KREATİN BİR STEROİDDİR

Gerçek:

Kreatin kesinlikle bir steroid değildir. Kreatin vücutta bulunan ve kas hücrelerine enerji sağlayan doğal bir maddedir. Öte yandan, steroidler erkek cinsel hormonu olan testosteronun etkilerini taklit eden ve kullanımları yaygın olarak ciddi sağlık sorunlarına yol açan ilaçlardır.  Kreatin güvenli ve doğal iken, steroid kullanımı beraberinde sayısız zararlı yan etki ve risk getirmektedir.

  • SUPPLEMENT KULLANIRSANIZ, ANTRENMAN YAPMASANIZ BİLE KAS YAPARSINIZ

Gerçek:

Her ne kadar supplement kullanmak genel sağlığınızı, uyku düzeninizi, bağışıklık sisteminizi geliştirerek, strese karşı etki gösterse bile, onlar sizi canavar gibi bir vücut geliştiriciye dönüştürebilecek büyülü haplar değillerdir. Supplement kullanmak antrenmanın etkilerini arttırabilir, ancak eğer spor salonunda yeterli seviyede antrenman yapmazsanız kaslarınızı büyütmez.

  • SUPPLEMENTLERİN BİR ÇOK YAN ETKİSİ VARDIR

Gerçek:

Supplementlarda bulunan maddelerin çoğu insan vücudunda veya yediğimiz besinlerde doğal yollarda bulunmaktadır. Doğru supplement kullanımının yan etkileri oldukça azdır.

  • KREATİN, BÖBREKLERE ZARAR VERİR

Gerçek:

Performans artıcı bir ürün olarak ünlenmesi nedeniyle, kreatin sayısız bilimsel araştırmaya maruz kalmıştır. Bu araştırmalar, kreatinin kullanımının, sağlıklı böbreklere sahip bireyler için güvenli olduğunu göstermiştir.

  • KREATİN, KAS KRAMPLARINA NEDEN OLUR

Gerçek:

Bir önceki doğru bilinen yanlış gibi, bu bilgi de bilimsel araştırmalar tarafından araştırılmış ve yalanmıştır. Bir araştırma ise kreatin takviyesi yapan sporcuların daha az kas krampına, sakatlığına ve çekmesine maruz kaldıklarını ortaya çıkarmıştır.

  • Bir Supplementın Etkisi Herkes Üzerinde Aynıdır

Gerçek:

Bu bilgi tamamen gerçek dışıdır. Her bir insanın yapısı eşsiz ve farklıdır. Doğal olarak, iki farklı sporcunun beslenme ve antrenman alışkanlıkları aynı olmayabilir. Çoğu zaman, kreatinpre-workout ve nitrik oksit supplementlarının bazı bireylere diğerlerinden daha çok fayda sağladıklarını gözlemleyebilirsiniz. Hatta bazı durumlarda, bir sporcu belirli bir markanın ürününden hiçbir verim elde edemezken, bir başka markadan inanılmaz sonuçlar elde edebilir.  Yani, eğer arkadaşınız belirli bir ürünün kendi için fayda sağlamadığını söylediğinde hemen o supplementın işe yaramaz olduğu kanısına varmayın.

  • Yüksek Protein Tüketmeyi Gerektiren Diyetler Sağlıksızdır

Gerçek:

Yüksek protein tüketmenin, böbrekleri sağlam çalışan bireylerde, herhangi bir sağlık sorununa yol açtığını gösteren herhangi bir bilimsel dayanak bulunmamaktadır.

  • Atletler Ekstra Protein Tüketimine İhtiyaç Duymazlar

Gerçek:

Bilimsel araştırmalar, zorlu antrenmanlar yapan sporcuların ve atletlerin ekstra protein tüketimine ihtiyaç duyduklarını göstermektedir. Antrenman yaptığınızda, kas dokusu hasar görür ve ekstra protein vücuda bu hasar gören kas dokusunu onarmada yardımcı olarak yeni ve daha güçlü kasların ortaya çıkmasını sağlar. Buna ek olarak, araştırmalar, protein tüketimini yetersiz yapan sporcuların kas kaybettiğimi de göstermektedir.

  • Yağ Yakıcılar Para Tuzağıdır

Gerçek:

En popüler yağ yakıcı supplementlar, metabolizmanızı hızlandıran ve vücudunuzun yağ yakmasını hızlandıran birçok etkili madde içermektedir. Her ne kadar yağ yakıcı ürünler siz sağlıksız beslenseniz bile size kilo verdirebilecek mucizevî ürünler olmasalar da, ağırlık antrenmanı, kardiyo ve doğru beslenme ile kullanıldıklarında enerji üretimin artmasına ve kilo kaybına yol açabilirler.

  • Vücudumuz Kendi Başına Yeterli Miktarda Omega-3 Yağ Asidi Üretebilir

Gerçek:

İnsan vücudu kendi başına Omega-3 yağ asidi üretemez. Omega-3 temel bir yağ asididir , yani vücut tarafından doğal yollardan üretilemez. Bu sebepten ötürü de, beslenme yoluyla vücuda girebilirler. Balık yağı gibi supplementlar, vücudumuza ihtiyaç duyduğumuz  Omega-3 yağ asidini sağlayabilir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın