Görüş Bildir
Haberler
Stanford Üniversitesi Isınınca Kendini Kapatan Batarya Üretti

Stanford Üniversitesi Isınınca Kendini Kapatan Batarya Üretti

Batuhan
14.01.2016 - 13:10

Telefon patlama haberlerinin çoğunun nedeni Lityum-iyon bataryaların fazla ısınması olarak gösteriliyor. Stanford Üniversitesi'nin yeni buluşu bu sorunu ortadan kaldırabilir!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Günümüz cep telefonlarında, dizüstü bilgisayarlarda ve tabletlerde sıkça karşılaştığımız Lityum-iyon bataryalar en iyi teknolojisi gibi gözüküyor olabilir. Fakat bu bataryaların fazla ısınmasına karşı geliştirilmiş herhangi bir teknoloji yok.

Sonu ölüme kadar ulaşan batarya patlamalarından dolayı kullanıcıların korkulu rüyası haline gelen Lityum-iyon bataryalar için çözüm Stanford Üniversitesi 'nden geldi!

Üniversitenin geliştirdiği yeni nesil batarya bu sorunu kesin olarak çözecek gibi görünüyor.

Bataryaların içine koyulan ve nano teknolojinin nimetlerinden birisi olan küçük bir sıcaklık sensörü aracılığıyla bataryanın ısısı takip ediliyor ve tehlikeli düzeye yaklaştığı fark edilirse bataryanın gücü direkt olarak kesiliyor.

Güç vermeyi kesen batarya kısa süre içerisinde soğuyor ve normal değerlere ulaştığında tekrar aktif hale geliyor.

Ayrıca belirlenen üst ve alt sıcaklık limitlerini kullanıcıların yeniden belirlemesine de izin veriliyor. Her ne kadar riskli bir işlem olsa da profesyonel kullanıcılara bu opsiyon tanınmış.

Günümüz işlemcilerinde de kullanılan bu sistemin bataryalar içinde uygulanabiliyor olması sevindirici bir haber.

Bataryalar hala test sürecinden çıkabilmiş değil. Yeni nesil ısıya duyarlı bataryaları kullanan cihazları 2016 içerisinde göremeyeceğimiz kesin.

Shiftdelete

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın