Görüş Bildir
Haberler
Soma'da Yeni Tutuklama!

Soma'da Yeni Tutuklama!

Fatih UZUN
30.05.2014 - 18:15

Soma'da 301 madencinin hayatını kaybettiği kazaya ilişkin, Asliye Ceza Mahkemesi, daha önceden hakkında 'tutuksuz yargılanma' kararı verilen vardiya amiri İsmail Adalı'nın gözaltına alınmasına, tutuklu bulunan maden mühendisi Yalçın Akdoğan'ın ise serbest bırakılmasına karar verdi. Adalı, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, olayla ilgili soruşturmayı yürüten Akhisar Cumhuriyet Başsavcılığı, 'tutuklanma talebi' ile Sulh Ceza Mahkemesi'ne sevk edilen ancak serbest bırakılan İsmail Adalı için Asliye Ceza Mahkemesi'ne itiraz başvurusu yaptı.

Üst mahkeme itirazı kabul etti ve Adalı jandarma eşliğinde Soma Adliyesi'ne getirildi.

Vardiya Amiri İsmail Adalı, çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı.

Bakan Taner Yıldız'ı ağlatmıştı

İsmail Adalı, maden kazasından sağ kurtulmasına rağmen ailesine haber vermemiş, arkadaşlarını çıkarmak için çalışmalara katılmıştı.

Maden teknikeri Adalı, madenin önünde endişe ile bekleyen babasını ancak faciadan 20 saat sonra görmüş, kazanın 6. günü ise Adalı'nın anne babası onu ziyarete gelmişti.

Adalı ailesinin buluşmasına şahit olan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, genç maden teknikerinin arkadaşlarını kurtarmak için gösterdiği duyarlılık karşısında gözyaşlarını tutamamıştı.

Tutuklu sayısı 8 oldu

Soruşturma kapsamında tutuklanan 8 zanlının avukatları Asliye Ceza Mahkemesi'ne itiraz ederek müvekkillerinin serbest bırakılmasını istemişlerdi.

Avukatların başvurusunu değerlendiren mahkemenin, maden mühendisi Yalçın Erdoğan hakkında 'denetimli serbestlik' hükmünden faydalandırarak serbest kalmasına karar verdiği öğrenildi.

  • cnnturk.com
Kaynak: http://www.cnnturk.com/haber/turkiye/...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0