Görüş Bildir
Haberler
Şehit Aileleri Bakan Eroğlu'na Tepkili!

Şehit Aileleri Bakan Eroğlu'na Tepkili!

S73 Tech
31.01.2014 - 18:38 Son Güncelleme: 31.01.2014 - 18:50

Şehit Aileleri Bakan Eroğlu'na Tepkili!

Şehit Onur Fikret Dülger'in babası Zekai Fırat Dülger, “Her şey tamamen taraflıdır, mahkeme heyeti taraflıdır. Başbakan bir elin kurcalamasıyla olduğunu söyledi. Genelkurmay Başkanı ve Orman Bakanı ‘kazadır’ dedi. Zaten olayı şekillendirdiler” dedi.

Şehit Onur Fikret Dülger'in babası Zekai Fırat Dülger, “Her şey tamamen taraflıdır, mahkeme heyeti taraflıdır. Başbakan bir elin kurcalamasıyla olduğunu söyledi. Genelkurmay Başkanı ve Orman Bakanı ‘kazadır’ dedi. Zaten olayı şekillendirdiler” dedi.

Afyonkarahisar'da mühimmat deposu patlamasında hayatını kaybedenlerin aileleri tepkili. Şehit ailelerinin avukatı Altan Ulutaş, mahkemenin etkin yargılama ve bilirkişi incelemesi yapmadığını ileri sürdü.

MAHKEME HEYETİ TARAFLI!

Afyonkarahisar’da 5 Eylül 2012 tarihinde meydana gelen ve 25 şehit, 8’i asker 11 kişinin yaralandığı mühimmat deposu patlamasının dünkü duruşmasının ardından şehit yakınları bir basın açıklaması yaptı. 1. Hava Kuvvet Komutanlığı Askeri Mahkemesi’nde devam eden duruşmanın sonrasında Eskişehir Valiliği binası önünde basın açıklaması yapan şehit aileleri avukatlarından Altan Ulutaş, “Dinlenen tanıklarda birisi patlama olan cephanelikte kameraların bulunduğunu ve bu kameraların kayıt cihazı bulunduğunu ifade etmiştir. Yaralı askerlere, basına ve başka kişilere bilgi ve beyan verilmeleri durumunda cezalandırılacaklarına ait kağıt imzalatılmıştır. Hiç kimsenin doğru söylemediğini söyleyen bir diğer tanık, dürüst açıklamaların yapılmadığını, olayın çok farklı şekillerde meydana gelebileceğini söylemiştir” dedi.

SAVCILIK MAKAMI VE MAHKEME DEĞİL!

Ulutaş, “Bir askere patlamanın ardından kayıt değiştirme işlemi yaptırıldığı ifade edilmiştir. Savcılık makamı ve mahkeme değil, sadece şehit aileleri plastik madde kimyasalını ve çukuru açan kimyasalı tespit etmiştir. Bizim hiçbir olanağımız olmadığı halde bunu yaptık. Mahkeme etkin yargılama yapmamıştır. Bilirkişi incelemesi yapmamıştır. Sadece polise ve jandarmaya talimat yazarak oradan toprak numunesi aldırmış ve Adli Tıp Kurumu'na göndermiştir. Bizim talebimiz bu değildir. Bizim talebimiz, uzman ve bağımsız bilirkişi tarafından oranın kazılarak belirli yerlerden toprak alınması ve bunun analizinin yapılmasıdır. Ben polisin ya da jandarmanın nereden toprak aldığını bilmiyorum. Bunun sağlıklı olduğunu da düşünmüyorum” diye konuştu.

HER ŞEY TAMAMEN TARAFLIDIR!

Şehit Onur Fikret Dülger'in babası Zekai Fırat Dülger ise, “Her şey tamamen taraflıdır, mahkeme heyeti taraflıdır. Olan bizim 25 evladımıza olmuştur. Ne diyeceğimizi şaşırıyoruz. Başbakan bir elin kurcalamasıyla olduğunu söyledi. Genelkurmay Başkanı ve Orman Bakanı ‘kazadır’ dedi. Zaten olayı şekillendirdiler. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ‘Yüzde 99 sabotajdır’ dedi ama ondan sonra kayboldu. Neden bunu Kılıçdaroğlu’na sormuyorsunuz deyince, ‘Olayda görgü tanığı değildir, görmemiştir’ deniyor. Yakalarına yapışacağız ve bunun hesabını soracağız. Çocuklarımızın katillerini istiyoruz” diye konuştu. Şehit Tolga Taştan'ın babası Ali Taştan, patlamanın olduğu bölgeye anıt yapılmasını istediklerini söyledi. Kendilerine boş tabut verildiğini anlatan Taştan, “Burada hiç suçlu yok mudur? Hukuka ve adalet güvenimiz kalmamıştır. Suçlular varsa cezalarını çekmelerini istiyoruz” dedi. Açıklamaların ardından bir şehit annesi, 25 şehidin resminin bulunduğu tabloyu öptü. Şehit yakınları daha sonra gözyaşları içerisinde dağıldı.

Kaynak: http://www.afyonmansethaber.com/haber...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0