Görüş Bildir
Haberler
Sanatçılar TÜSAK'a Karşı Bir Araya Geldi

Sanatçılar TÜSAK'a Karşı Bir Araya Geldi

adem kara
29.05.2014 - 12:45

Fotoğraf: Elif Akgül/Bianet

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kültür-sanat faaliyetlerini tek elden yönetmek üzere kurulması tasarlanan Türkiye Sanat Kurumu (TÜSAK) yasasına karşı bir araya gelen sanatçılar, sanat kurumlarını yok edeceğini savundukları tasarıya karşı direnme çağrısında bulundu. Tiyatrocu Orhan Aydınlar, “Yapmamız gereken yasa parlamentoya geldiği zaman parlamentoyu işgal etmek” dedi.

Bianet’ten Elif Akgül’ün haberine göre, ‘TÜSAK büyük bir tuzak’ sloganıyla Ses Tiyatrosu’nda gerçekleştirilen, sinema, tiyatro, müzik ve heykel sanatçıları, yazar ve şairlerin katıldığı basın toplantısında açıklamayı, Türkiye’nin ilk kadın orkestra şefi İnci Özdil okudu.

Özdil, TÜSAK tasarısıyla birlikte, özel kanunla koruma altına alınan sanat kurumlarının özerk yapılarının ortadan kaldırılarak, siyasi iradenin emrine gireceğini savundu.

TÜSAK tasarısının yasalaşması durumunda;

*Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ile birlikte altı devlet senfoni orkestrasının,

*Devlet Çok Sesli Korosu, Devlet Halk Dansları Topluluğu, Devlet Halk Müziği ve Klasik Türk Müziği kuru ve toplulukları, Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü ile bunlara bağlı 55 sanat kurumunun,

*Devlet konservatuarları ile sanat eğitimi veren tüm okullar ve üniversitelerdeki ilgili bölümlerin kapatılacağını belirten Özdil, TÜSAK’ın anlamının ‘sanatta taşeronlaşma’ olduğunu vurguladı.

Özdil’in ardından söz alan tiyatrocu Orhan Aydınlar da, yasa tasarısının Meclis’e geleceğini hatırlatarak, “Yapmamız gereken bir direnç hattı örmek. Yasa parlamentoya geldiği zaman parlamentoyu işgal etmek. Devletin sanat kurumlarında sanat üreten arkadaşlarımız da sokağa çıkmalı. Mücadele sokakta ve biz de sokağa çıkarsak kazanacağız” dedi.

Diken

Kaynak: http://www.diken.com.tr/vitrin/sanatc...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0