Görüş Bildir
Haberler
Sahip Olmak İstediğiniz Dudaklarla Doğmamış Olabilirsiniz! Peki Doğal ve Dolgun Dudakların Asıl Sırrı Ne?

Sahip Olmak İstediğiniz Dudaklarla Doğmamış Olabilirsiniz! Peki Doğal ve Dolgun Dudakların Asıl Sırrı Ne?

Dudaklar gençliğin ve dişiliğin en önemli parçası. Bu sebeple özellikle kadınlar için doğal sınırlar içerisinde dolgun, nemli ve kontur hatları belirgin dudak çok önemli. Zaman içerisinde incelen, kırışıklığı artan ve nemsizleşen dudaklar birçok kadın için mutsuzluk sebebidir; sürdüğünüz rujdan, yaptığınız makyajdan bile keyif alamaz hale gelebilirsiniz. İşte tam bu noktada dudak dolgusu bizlere kaybedilen veya arzu edilen dudaklara sahip olmayı sağlamaktadır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Dolguların içeriği hyaluronik asit dediğimiz insan derisinin yapısında da bulunan bir madde.

Dolguların içeriği hyaluronik asit dediğimiz insan derisinin yapısında da bulunan bir madde.

Yaş ilerledikçe vücut tarafından salgılanması azaldığı için ciltte bahsettiğimiz sorunlar yaşanıyor. Bizler de dolgu uygulamaları ile ciltteki bu eksikliği tamamlıyoruz.

Dudak dolgusu yalnızca dudaklara hacim kazandırmak için yapılmaz; asimetri sorununu gidermek, dudak ile yüz orantısını sağlamak, dudak çevresindeki yaşlanma belirtilerini ortadan kaldırmak, nemlendirmek ve kontur belirginleştirmek amacıyla da yapılır. Bu sayede daha genç görünüm ve daha güzel gülüşe sahip olunabilir.

Daha önce hiç dudak dolgusu yaptırmayan kişilerin çok merak ettiği bir konuya da açıklama getirmek doğru olacaktır.

Daha önce hiç dudak dolgusu yaptırmayan kişilerin çok merak ettiği bir konuya da açıklama getirmek doğru olacaktır.

Dudak dolgusu; konuşurken, gülerken, öpüşürken asla kişiyi rahatsız etmez, his kaybı yaşatmaz, karşı taraf da dolgu işlemini fark etmez. Bu anlamda kaygısı olan kişiler kaygılarını giderebilir.

Bir diğer unsur da dudak dolgusu belli olur mu endişesi. Dudak dolgusundaki en önemli beklenti doğal görünümlü ve çekici dudaklara sahip olmaktır. Bazı kişilerde dudağın hemen üst kısmında bıyık bölgesi dediğimiz alanda oluşan şişlik dikkat çeker ve dudakları ciddi oranda yapay gösterir. Sırf bu yüzden dudak dolgusundan kaçınan kişiler olmakta. Bu görüntünün sebeplerinden bir tanesi kullanılan dolgunun kalitesidir. Bir diğer sebep de enjeksiyon uygulaması ile alakalıdır. Dolayısıyla yüzünüze enjekte edilecek dolgu ve bu dolgunun kim tarafından yapıldığı önem arz etmektedir. Kişinin bütünsel yüz şekline uygun ve dudak yapısına özgün dudak tasarlamak önemli bir unsur. Sizin estetik algınız ile hekiminizin estetik yorumu uyumlu olmalı ki mutlu sonuç kaçınılmaz olsun.

Genel olarak dudak dolgusu enjeksiyonu, hastalar için oldukça hızlı ve kolay bir işlemdir.

Enjeksiyondan birkaç dakika önce dudaklara uygulanan anestezik krem, işlemin rahat geçmesini sağlar. Bu sayede uygulama esnasında acı hissedilmemektedir. İşlem biter bitmez hastalar normal hayat akışına devam edebilir ve hiçbir kısıtlama da söz konusu olmaz. Bilindiği üzere hyarulonik asit su tutucu özelliği olan bir madde olduğu için işlemden sonraki günlerde bol su tüketimini faydalı buluyoruz. 

İşlemin ertesi günü dudaklarda bazen bir miktar ödem olabilir, genellikle bu durum bir iki günden uzun sürmez. Dolgunun enjekte edildiği noktada ufak morarma ise çok nadir karşılaşılan bir durumdur fakat her iki olasılık da birkaç gün içerisinde kendiliğinden iyileşecek durumlardır, genelde morarma ihtimali söz konusu olduğunda uygulanacak morluk giderici kremler ile bu riski de en aza indirgemiş olabiliriz.  Genellikle bu durumlarla karşılaşılmasa da önceden biliyor olmak kaygı ya da korku yaşamamızın önüne geçecektir.

Yüzde gençliği ve dinamizmi yansıtan tek faktör elbette dudaklarımız değil.

Yüzde gençliği ve dinamizmi yansıtan tek faktör elbette dudaklarımız değil.

En çok takip edilen ünlü yüzleri de düşündüğümüzde, dudak dolgusuna ek olarak en çok rağbet gören bir diğer dolgu uygulaması da belirgin çene ve çene hattı için uygulanan dolgudur. 

Bazı kişilerde genetik olarak çene yapısı zayıf ve belirgin değilken bazı kişilerde de yaş alma süreci ile çene ve çene hattı belirginliğini yitirir.  Genetik ya da zamanla meydana gelen bu görüntü, görsel olarak gıdı sorununu da beraberinde getirebilir. 

Çene uzatma ve çene hattı belirginleştirme amacıyla yapılan dolgu uygulamaları her yaş grubundaki kişilerde popüler bir işlemdir. Elbette herkesin arzuladığı Angelina Jolie örneğindeki gibi keskin ve güçlü bir hatta sahip olmak değil; sadece zamanla kaybettiğini geri kazanmak da olabilir.  Her durumda çene dolgusu Ankara bizler için mutlu sonuçlar vermektedir. Çene ucuna yapılan dolgu, geride kalan çene görüntüsünü düzeltmekle kalmaz; gıdı görüntüsünü de geriye alarak daha dinamik ve genç bir yüze sahip olmayı sağlar. 

Dudak dolgusu Ankara hakkında tüm merak ettiklerinizi ve çene dolgusu için sorularınızı kliniğimizi 03122857508 numaralarından arayarak ya da sosyal medya hesaplarımızdan iletişim kurarak sorabilirsiniz.

Medikal Estetik Hekimi Dr. Buket Yıldırım

Medikal Estetik Hekimi Dr. Buket Yıldırım

https://www.drbuketyildirim.com

Facebook: @drbuketyildirim

Instagram: @drbuketyildirim

YouTube: Buket Yıldırım

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
38
5
3
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın