Görüş Bildir
Haberler
Sağlıklı kilo alma ve kilo verme yöntemleri | Diyet Yemekleri| Kalitelibeslenme

Sağlıklı kilo alma ve kilo verme yöntemleri | Diyet Yemekleri| Kalitelibeslenme

nilüfer sipahi
29.03.2015 - 22:15 Son Güncelleme: 29.03.2015 - 23:59

Sağlıklı kilo vermenin yolları ya da sağlıklı kilo alma yöntemleri nelerdir? Vücut geliştirme hareketleri, nasıl vücut geliştirilir? Hakkında detaylı bilgiler bulabilirsiniz.

Sağlıklı kilo almak, sağlıklı kilo vermek, vücut geliştirme hareketleri ve cinsellik hakkında en bilimsel makaleleri okumak için en kaliteli site olma yolunda emin adımlarla ilerleyen kalitelibeslenme.com uzmanları ile kendinize özel ücretsiz diyet listeleri hazırlatabilir, sağlık hakkında en bilimsel haberleri öğrenebilir ve istediğiniz kiloya kavuşabilirsiniz. Hayal ettiğiniz vücuda ulaşmanız aslında hiç de zor değil. Yeter ki uzman kontrolünde ve bilimsel bilgilerle hareket edin.

Örneğin kilo vermek istiyorsanız sık sık ama az az ye kuralı gerçekten işe yarıyor mu? Faydalı değilse bu yöntemi neden birçok diyetisyen tavsiye ediyor? Kilo verme yöntemleri ile ilgili bazı önerilerimiz:

  • Uygulanması en kolay diyet neyse onu diyetisyen kontrolünde belirleyin ve kilo vermek için diyetisyen arıyorsanız diyetisyeninizin esnek diyetler oluşturup oluşturmadığını mutlaka araştırmalısınız. Eğer diyetisyen kişiden kişiye değişmeyen bir kilo verme diyeti uyguluyorsa o diyetisyene giderek hiçbir başarı elde edemezsiniz. Bu nedenle en etkili diyet sizin en kolay uygulayacağınız ve sizin yapınıza uygun olarak hazırlanmış diyettir.

  • 7 gün diyeti ve 10 günde 5 kilo gibi saçmalıklara kanmayın. Uzman olmayan kişiler tarafından hazırlanan diyet programları, kilo verme diyetleri sizin uzak durmanız gereken en önemli konudur.

En etkili kilo verme yöntemleri ile ilgili daha ayrıntılı bilgiler elde etmek için sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

  • Amacınız sağlıklı kilo almak ise öğün sayınızı mutlaka artırmanız gerektiğini biliyor musunuz? Ayrıca yapılan araştırmalarda kilo almak isteyenlerin spor yapmamaları gerektiği yönünde bir algıları olduğu tespit edilmiştir. Kilo alma yöntemleri konusunda bazı önerilerimiz şöyle: 

  • Öğün sayınızı artırın ve öğün sayınız en az 4 olsun.

  • Sadece karbonhidrat ağırlıklı beslenmeyin. Öğünlerinize sağlıklı yağları ve proteinleri de mutlaka ekleyin. Sağlıklı yağlar ise naturel sızma zeytinyağı ve organik tereyağıdır. Protein olarak kırmızı et, balık, yumurta, peynir ve kaşar peyniri tüketilebilir.

  • Vücut geliştirme egzersizleri yapın ve profesyonel destek alın.

  • Herhangi bir sağlık sorununuz olup olmadığını öğrenmek için bir diyetisyene, endokrinoloji uzmanına ya da dahiliye uzmanına gidin. Eğer bağırsak paraziti ya da bağırsak kurdu gibi canlıları vücudunuzda taşıyorsanız öncelikle onlardan kurtulmalısınız yoksa bütün emekleriniz boşa gidebilir. Bunlardan kurtulmak için mutlaka doktora gitmeniz gerekir. Doktor kontrolünde olmak şartıyla kurt dökücü, tenya dökücü ya da solucan dökücü ilaçlar kullanılabilir.

En etkili kilo alma yöntemleri ile ilgili daha ayrıntılı bilgiler elde etmek için sitemizi ziyaret edebilirsiniz. 

Amacınız vücut geliştirmek ise öğün sayınızı mutlaka artırmanız ve özellikle protein ağırlıklı beslenmeniz gerektiğini biliyor sunuzdur. Ancak en etkili vücut geliştirme hareketlerinin ne olduğunu ve nasıl yapıldığını biliyor musunuz? Vücut geliştirme konusunda bazı önerilerimiz şöyle:

  • Bu işin temeli sabır ve emek karşılığında alınan bir verimin başarısıdır. (Bu konu da yıllardır bu iş üzerine çalışanlarında bu konu hakkında kısa zamanda böyle bir verim alamayacağını her daim dile getirmektedirler.

  • Doğru hocayı bulun kol çalışmalarını örnek alın ve onu geçeceğim diye tabiri caizse motive olun, azmedin hedefsiz olmayın.

  • Kol da kaç kas grubu var bunu öğrenin ve bu bölgelere uygun hareketleri yapın.

  • Kol anatominize uymayan hareketlerle zaman kaybetmeyin.

  • En etkili vücut geliştirme hareketleri ile ilgili daha ayrıntılı bilgiler elde etmek için sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Bunun dışında kaliteli beslenme ve sağlıklı yaşam önerilerimize okuyabilir ve sağlıkla ilgili her konuda uzmanlarımıza danışabilirsiniz. Sağlıklı ve mutlu bir yaşam hiç de zor değil, kalitelibeslenme.com size sağlıklı günler diler.

Kaliteli beslenme

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
nilüfer sipahi

Kilo almanın en etkili yollarından biridir öğün sayısını artırmak...O halde öğün sayısının azaltılması ve şekerden uzak durmak en etkili kilo verme yöntemid... Devamını Gör