Görüş Bildir
Haberler
Sağlıklı El ve Ayaklar İçin Gerekli Vitaminler

Sağlıklı El ve Ayaklar İçin Gerekli Vitaminler

Benan Altunay
10.03.2014 - 16:10 Son Güncelleme: 10.03.2014 - 21:43

Ellerimiz gün içinde birçok dış etkene maruz kalır ve tahriş olur. Deterjanlar doğal yağlan çıkarırlar, su ve hava tek başlarına çatlaklara neden olurlar. Plastik eldivenler iyi bir fikirdir, fakat cildinizde ön­ceden çatlaklar ya da bazı çeşit deri iltihaplanması varsa di­rekt olarak ellerinizle temas etmemelidir. (Plastik olanların yerine bir çift pamuklu eldiven teri emecektir ve yeniden en­feksiyon kapmasını önleyecektir.) Ayrıca eldivenlerde mısır nişastası kullanmayınız; mikroorganizmaların büyümesini destekleyebilir. Eğer nemi emecek bir şeyler kullanmak isti­yorsanız sade kokusuz talk pudrasını denemelisiniz.

Ayak ve el tırnaklarındaki sorunlar için en iyi çare di­yettir. Jelatin genellikle zayıf tırnaklar için bir tedavi olarak kabul edilmektedir, fakat bu yanlış bir yorumdur. Tırnakla­rın proteine ihtiyacı vardır, fakat jelatin zayıf bir kaynaktır. Eksik olan sadece iki temel amino asit değil, aynı zamanda bir başka amino asit olan glisin de ihtiyacınız olmayan mik­tarlarda sağlanır. Sülfür açısından zengin gıdalar diyetinizin bir parçası olmalıdır ve günde iki kez yemeklerle birlikte organik sülfürün kolay emilebilir biçi­mi, MSM (metilsülfonilmetan), 1.000 mg ve C kompleks vitamini bir destek olarak alınmalıdır.

Besin Destekleri

Aksi belirtilmedikçe yemeklerle birlikte almalısınız.

Günde iki kez, sabah ve akşam, tamamen doğal, yük­sek kuvvette multivitamin ve amino asit-şelatlı mine­ral kompleks. Tırnakların sağlığını, büyümesini ve dayanıklılığını destekler...

haber kaynağı: 724saglik.org/vitaminler

İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın