Görüş Bildir
Haberler
Saçların Elektriklenmesini Önlemek İçin Neler Yapılabilir?

Saçların Elektriklenmesini Önlemek İçin Neler Yapılabilir?

Benan Altunay
01.04.2014 - 16:48 Son Güncelleme: 01.04.2014 - 18:49

Birkaç uygulama ile saçlarınızdaki elektriklenmeden kurtulabilirsiniz.

Duşta saçınızı duruladıktan sonra, en son soğuk suyla yıkayın. Bu sayede nem saçınızın içine hapsolur, kabarma ve elektriklenme engellenir; saçınız daha parlak görünür.

Saçınızı havluyla kurularken; havluyu saçının etrafına sarın ve saçın suyunu, havluyu sıkarak alın. Saçınızı havluyla ovalayarak kuruttuğunuz takdirde, saçta oluşacak sürtünme elektriklenmeyi arttıracaktır.

Saçınızı daima nemlendirin. Mesela haftada bir doğal yağlardan, saçı nemlendirmek için hazırlanmış özel karışımlardan ya da nemlendirme niteliği olan saç kremlerinden faydalanabilirsiniz.

Düzenli olarak saçlarınızın kırıklarını aldırmak da saçlardaki elektrikli görüntünün düzelmesine yardım eder. Sağlıksız saç tellerinin oluşturduğu elektriklenme görüntüsünü bu şekilde engelleyebilirsiniz.

Saçlarınızı düzleştirici ile düzleştiriyorsanız; ısısının yüksek olmasına dikkat edin. İyi ısınmamış düzleştirici ile saçı düzleştirmeye çalışmak, saçın elektriklenmesine neden olur. Saçı yüksek ısıda bir kerede düzleştirmeye çalışın. Bunu yapmadan önce, saçınıza ısıya karşı koruyucu ürünlerden sürmeyi ihmal etmeyin.

haber kaynağı: trendnotlari.com/estetik-güzellik

İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
57
22
17
12
11
10
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın