Görüş Bildir
Haberler
S&P: 'Seçim Sonucunun Kredi Notuna Etkisi Yok'

S&P: 'Seçim Sonucunun Kredi Notuna Etkisi Yok'

adem kara
12.08.2014 - 00:14 Son Güncelleme: 12.08.2014 - 09:25
İçeriğin Devamı Aşağıda

Kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor’s (S&P), cumhurbaşkanlığı seçimi sonuçlarının Türkiye’nin kurumsal ve yönetimsel yapısının etkin işleyişi önünde bir engel oluşturmadığını ve kredi notu üzerinde şu anda bir etkisi olmadığını belirtti.

S&P tarafından cumhurbaşkanlığı seçimlerine dair dün akşam yayımlanan notta seçimin ardından makroekonomi politikaların ortaya konulması ve uygulanması safhasında değişiklik beklenmediği ifade edilerek, “Bu nedenle sonuçlar Türkiye’deki kurumsal çerçevenin ve yönetim (yapısının) etkinliği üzerinde önemli bir değişiklik yaratmamıştır” denildi.

Notta, Türkiye’nin politika oluşturma ve uygulama çerçevesindeki “değişikliklerin kredi notundaki ana zayıf nokta olan dış kırılganlıkları” etkilemesi halinde bu değerlendirmenin değişebileceği ifade edildi.

S&P, Mayıs ayında Türkiye’nin kredi notunu teyit ettiği değerlendirmede, başlıca özerk kurumlarda denetim ve güçler ayrılığının “erozyona uğramaya devam etmesinin” güven ve ekonomik istikrar üzerinde risk yarattığını belirtmiş ve politikaların yürütüldüğü ortamın giderek “daha az öngörülebilir” olduğunu belirtmişti. 

Hazine ile ülke notu derecelendirme anlaşması bulunmayan S&P Türkiye’yi “negatif” görünüm ile yatırım yapılabilir düzeyin bir kademe altında BB+ seviyesinde derecelendiriyor.

Reuters | Zete

Kaynak: http://zete.com/sp-secim-sonucunun-kr...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0